ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμφίπολη: Βρέθηκε μαρμάρινη θύρα και καρφιά – είναι τάφος

Αμφίπολη: Βρέθηκε μαρμάρινη θύρα και καρφιά – είναι τάφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότερο φως στο μυστήριο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη έρχονται να ρίξουν τα νέα ευρήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την αφαίρεση των χωμάτων από τον τρίτο θάλαμο.

Συγκεκριμένα η αρχαιολογική σκαπάνη έπεσε πάνω σε τρία τμήματα από μαρμάρινη θύρα, γεγονός που ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τάφο και διαψεύδει τα σενάρια που αμφισβητούσαν την ταφική χρήση του τύμβου.

Η θύρα είναι κατασκευασμένη όπως και όλα τα υπόλοιπα ευρήματα από μάρμαρο Θάσου, ενώ επάνω σε αυτήν υπάρχει ακόμα ο στροφέας, δηλαδή ο μεντεσές της.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης των χωμάτων από τον τρίτο θάλαμο οι αρχαιολόγοι εντόπισαν καρφιά χάλκινης και σιδερένιας κατασκευής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δράμα: Ο αστυνομικός που σκότωσε την αστυνομικίνα τον τελευταίο καιρό «γυάλιζε το μάτι του» – Έπαιρνε αναβολικά

Γυναικοκτονία Δράμα: Τρία πρόσωπα-κλειδιά καλούνται άμεσα για κατάθεση

Ο ψυχολόγος της δολοφονημένης αστυνομικίνας αποκαλύπτει για τον φονιά σύζυγό της: «Φαινόταν η χειριστικότητα του ανθρώπου»

Δράμα: 50χρονος αστυνομικός έσφαξε με οχτώ μαχαιριές τη 45χρονη σε διάσταση αστυνομικίνα σύζυγό του και μετά αυτοκτόνησε με μία σφαίρα στο κεφάλι

Δράμα: Αστυνομικός έσφαξε την αστυνομικίνα γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr