ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν μουλάς Αχουντζάντα βρίσκεται στο Αφγανιστάν

Ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν μουλάς Αχουντζάντα βρίσκεται στο Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, Χιμπατουλά Αχουντζάντα (Hibatullah Akhundzada), βρίσκεται στο Αφγανιστάν, στην πόλη Κανταχάρ, ανακοίνωσε την Κυριακή ένας εκπρόσωπος του κινήματος, ο Μπιλάλ Καρίμι.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι βρίσκεται στην Κανταχάρ. Θα εμφανιστεί σύντομα δημοσίως», είπε.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Ariana News, ο Αχουντζάντα βρίσκεται στην Κανταχάρ εδώ και τέσσερις ημέρες και συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη των Ταλιμπάν με τα οποία συζήτησε το μέλλον του Αφγανιστάν και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Εν μέσω φημών ότι ο Αχουντζάντα ήταν νεκρός, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ είχε διαβεβαιώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι ο ηγέτης τους επρόκειτο «σύντομα» να εμφανιστεί δημοσίως.

Μετά την κατάληψη της Καμπούλ, στις 15 Αυγούστου, ορισμένα από τα κορυφαία στελέχη των Ταλιμπάν που βρίσκονταν στο Κατάρ, πήγαν στην Κανταχάρ.

Ο Αχουντζάντα ανέλαβε την ηγεσία του κινήματος στις 25 Μαΐου 2016, αφού ο προκάτοχός του, ο μουλάς Αχτάρ Μανσούρ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ.

Κήρυττε σε ένα χωριό κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν επί 15 χρόνια, μέχρι που εξαφανίστηκε, τον Μάιο του 2016.

Οι Ταλιμπάν έχουν δώσει στη δημοσιότητα μόνο μία φωτογραφία του.

Παλαιότερα, ο Αχουντζάντα είχε αναλάβει αρχιδικαστής του ιεροδικαστικού συστήματος της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστραλία: 65χρονος κατηγορείται ως προπαγανδιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS)

Εξοντώθηκε οπλαρχηγός της Χαμάς που κρατούσε εφτά ομήρους στην Πόλη της Γάζας

Ο Ίσραελ Κατζ εξευτέλισε τον «τζάμπα μάγκα» Ερντογάν – «Χάρτινος σουλτάνος» και άλλα… κοσμητικά

Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου – Εν όπλοις συμμαχία: Συλλογική ικανότητα για ταχεία και ενιαία αντίδραση

Ο Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον Πρόεδρο Αλ Σίσι την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr