ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουμπίς (ΟΗΕ): Οι Λίβυοι ηγέτες «να μην χάνουν χρόνο» για τη διοργάνωση των εκλογών

Κουμπίς (ΟΗΕ): Οι Λίβυοι ηγέτες «να μην χάνουν χρόνο» για τη διοργάνωση των εκλογών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη Γιαν Κούμπις προέτρεψε τη Δευτέρα του Λίβυους ηγέτες «να μην χάνουν χρόνο» και να οριστικοποιήσουν το συνταγματικό πλαίσιο που θα επιτρέψει τη διοργάνωση των εκλογών τον Δεκέμβριο, ενώ η χώρα μαστίζεται ακόμη από διχασμούς.

«Η (λιβυκή) κυβέρνηση έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για τη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά χρειαζόμαστε ένα νομικό πλαίσιο.

»Οι βουλευτές είναι στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του εκλογικού νόμου και μας μένει ακόμη πολύ λίγος χρόνος», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ κατά την έναρξη στο Αλγέρι συνεδρίου των χωρών που γειτονεύουν με τη Λιβύη.

«Τους κάλεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην χάνουν χρόνο», πρόσθεσε, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας APS που επικαλείται δηλώσεις του.

«Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας αποδέσμευσε τον απαραίτητο προϋπολογισμό για τη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο το συντομότερο δυνατό», επέμεινε ο Κούμπις, ο οποίος κάλεσε τις γειτονικές χώρες της Λιβύης να ορίσουν παρατηρητές για να επιβλέπουν την εκλογική διαδικασία.

Η συνάντηση στο Αλγέρι άρχισε παρουσία κυρίως των υπουργών Εξωτερικών της Λιβύης, της Τυνησίας, της Αιγύπτου, του Σουδάν, του Νίγηρα, του Τσαντ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΗΕ: Ο εκλεκτός του Ερντογάν για ΓΓ του ΟΗΕ «πάτωσε» – Τι λένε Ελλάδα και Κύπρος

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ προτίθεται να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης την Κυριακή 08/11

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ μαζί στην άμυνα, την ενέργεια, την ειρήνη και την ασφάλεια – Χαλύβδινη συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο

Αυτές είναι οι μουσουλμάνες που εκλέχτηκαν στις ΗΠΑ

Ο Τζέι Ντι Βανς κατηγορείται για την κατακόρυφη αύξηση των τιμών των καυσίμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr