ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αιφνιδιαστικά στο Αφγανιστάν ο Κάμερον για στήριξη του νέου προέδρου

Αιφνιδιαστικά στο Αφγανιστάν ο Κάμερον για στήριξη του νέου προέδρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μετά το πέρασμά του από τη βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, βρίσκεται στην Αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ, λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου, Ασράφ Γκάνι.

Σύμφωνα με το Reuters, η  οχηματοπομπή του Κάμερον έφτασε τα ξημερώματα στο προεδρικό μέγαρο της Καμπούλ.

Είναι η πρώτη επίσκεψη ξένου ηγέτη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Γκάνι. Η εκλογική διαδικασία στη χώρα είχε ανοίξει μία σχεδόν εξάμηνη μάχη μεταξύ των δύο υποψηφίων για το ποιος είχε κερδίσει στην κάλπη, με τελική συμφωνία για κυβέρνηση ενότητας.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γκάνι, ο Κάμερον υπογράμμισε την στήριξη του Λονδίνου στη νέα αφγανική κυβέρνηση και τόνισε ότι η Βρετανία «θα είναι ισχυρός εταίρος και καλός φίλος για το Αφγανιστάν».

«Ο λαός της χώρας αξίζει μία αποτελεσματική, νόμιμη κυβέρνηση που θα οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Κατά την άφιξή του στο Αφγανιστάν, ο Κάμερον είπε, αποτίοντας φόρο τιμής στους βρετανούς στρατιώτες της ISAF που έχουν σκοτωθεί, ότι «οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας Αχιλλέας Αιμιλιανίδης για τη «γέννηση» του Κυπριακού στα χρόνια του Ελ. Βενιζέλου – Πότε η Βρετανία μάς έδωσε την Κύπρο και η Αθήνα αρνήθηκε

Αλλεπάλληλες απειλές για βόμβες σε αεροπλάνα – Απειλή και σε πτήση της Aegean Airlines

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η βρετανική κυβέρνηση λέει «όχι» στην οριστική επιστροφή τους στην Ελλάδα

Άμτζαντ Τάχα: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε αναζήτηση έδρας στην Ευρώπη

Βρετανία: Δύο μουσουλμάνοι του Λονδίνου κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν στη βάση της RAF στο Φέιρφορντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr