Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Ελπιδοφόρο στο Ground Zero και θα μιλήσει στον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Ο Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Ελπιδοφόρο στο Ground Zero και θα μιλήσει στον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή θα επισκεφθεί το Ground Zero, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος θα τον ξεναγήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Το τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής θα πραγματοποιηθεί στην σκιά των εντυπώσεων που προκάλεσε η κίνηση του Ελπιδοφόρου να παραστεί στα εγκαίνια του «Τουρκικού Σπιτιού» στη Νέα Υόρκη παρουσία Ταγίπ Ερντογάν αλλά και Ερσίν Τατάρ.

Υπενθυμίζεται ότι σχολιάστηκε δυσμενώς το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συνεχάρη τον Τούρκο πρόεδρο και έστειλε μήνυμα για τη θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην Τουρκία, ενώ επανέλαβε το αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη – Μπαράζ επαφών

Με γεμάτη ατζέντα ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στις εργασίες της 76ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει από την πλευρά του να ενισχύσει τις συμμαχίες της Ελλάδος αλλά και να επικοινωνήσει τη θετική προοπτική της ελληνικής οικονομίας με το βλέμμα σε νέες επενδύσεις.

Αναμένεται να δώσει έμφαση και στην ισχυροποίηση των σχέσεων με την ελληνική ομογένεια και θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις σύγχρονες προκλήσεις τόσο της υγειονομικής κρίσης, όσο και της κλιματικής αλλαγής, αναλαμβάνοντας μάλιστα σημαντικές πρωτοβουλίες.

Αυτό αναμένεται να είναι και το στίγμα της ομιλίας του στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το απόγευμα της Παρασκευής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...