ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Κίνα: Πιθανή ανακάλυψη του μεγαλύτερου κοιτάσματος χρυσού στον κόσμο
ΟΗΕ: Οι Ισραηλινοί αποχώρησαν από την αίθουσα της Γ.Σ. στην ομιλία του Ερντογάν (βίντεο)
Ιερουσαλήμ: Αινιγματικό υπόγειο σύστημα σηράγγων
Σκληρή κόντρα Νετανιάχου-Μαμντάνι - Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι θα τον «αποκαλύψει» στη Γ.Σ. του ΟΗΕ
Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου - Εν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Γαλλία θα πουλήσει 52 πυροβόλα Caesar στην Τσεχική Δημοκρατία σε μια συμφωνία ύψους 257 εκατ. ευρώ καθώς το Παρίσι ασκεί πίεση για μια μεγαλύτερη αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της άμυνας, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Τρίτη, πως η Ευρώπη πρέπει να πάψει να είναι αφελής σε ό,τι αφορά την προάσπιση των συμφερόντων της και πρέπει να οικοδομήσει τη δική της στρατιωτική ικανότητα, μετά την επισφράγιση μιας συμφωνίας αγοράς φρεγατών με την Ελλάδα ύψους τριών δισεκ. ευρώ και την υπογραφή μιας συμφωνίας συνεργασίας.
«Αυτή η συμφωνία έρχεται έπειτα από μια περίοδο επαναπροσέγγισης με την Τσεχική Δημοκρατία σε στρατηγικό επίπεδο, αλλά και ένα όραμα που είναι πιο κοντά σε αυτό που πρέπει να είναι και πρέπει να μας φέρει η ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική», δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους πριν από την επίσκεψη της υπουργού Άμυνας Φλοράνς Παρλί στην Πράγα αύριο, Πέμπτη, για την υπογραφή του συμβολαίου.
Τα περισσότερα όπλα θα συναρμολογηθούν στην Τσεχική Δημοκρατία.
Η Γαλλία επιδίωξε επίσης τη συμμετοχή Ευρωπαίων συμμάχων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Σαχέλ στην Αφρική όπου σταθμεύουν κάπου 5.000 στρατιώτες οι οποίοι μάχονται κατά ισλαμιστών μαχητών στο πλαίσιο των προσπαθειών για μια ευρύτερη ευρωπαϊκή αμυντική στρατηγική.
Η Τσεχία είναι μία από τις εννέα χώρες που συνεισέφεραν ειδικές δυνάμεις σε ένα ευρωπαϊκό απόσπασμα.























































