Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Xάκερς επιτέθηκαν στη Βουλή: Παραβίασαν 60 email βουλευτών και εργαζομένων

Xάκερς επιτέθηκαν στη Βουλή: Παραβίασαν 60 email βουλευτών και εργαζομένων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Διαδίκτυο, Χάκερς,

Στόχος επίθεσης από χάκερς έγινε η Βουλή των Ελλήνων το απόγευμα της Παρασκευής, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση: «Στις 20 Ιανουαρίου 2021 μεσημβρινές ώρες η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP.

»Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές.

»Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό».

Έκλεισαν όλα τα συστήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή «έκλεισε» όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ενώ σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος ερευνούν το μέγεθος της έκθεσης.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι χάκερ κατάφεραν να παραβιάσουν περίπου 60 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτών.

Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές.

Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

Black Friday – Προειδοποίηση της Check Point: «Σκεφτείτε δύο φορές πριν εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας»

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν πάει στην Εξεταστική ο «Φραπές» – Τη βίαιη προσαγωγή του ζητά η αντιπολίτευση – Στον Εισαγγελέα τον στέλνει η ΝΔ

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης, σύντροφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Μεγάλα προβλήματα στην Cloudflare – Έπεσαν πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...