ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλμπέρτος Μπούρλας, Εμβόλιο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Διαμεσολαβήτρια της Ε.Ε. Έμιλι Ο’ Ράϊκο επέπληξε την Κομισιόν για την απόκρυψη μηνυμάτων μεταξύ της προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Διευθύνοντος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά για τη σύναψη σύμβασης για την αγορά εμβολίων στην αρχή της πανδημίας.
Πρόκειται για «μια κακοδιοίκηση» τόνισε η Έμιλυ Ο’Ράιλι απευθυνόμενη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
«Η φον ντερ Λάιεν πρέπει να αποκαλύψει τα SMS με την Pfizer», πρόσθεσε.
Η Επιτροπή είχε η απορρίψει αίτημα δημοσιογράφου για να δοθούν στη δημοσιότητα γραπτά μηνύματα μεταξύ της φον ντερ Λάιεν και του επικεφαλής του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer σχετικά με τα εμβόλια.
Η Επιτροπή αιτιολόγησε τότε την άρνησή της υποστηρίζοντας ότι τα εν λόγω SMS δεν είχαν καταχωρηθεί.
Σύμφωνα με την Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια ωστόσο, η Επιτροπή δεν προσπάθησε καν να μάθει αν υπάρχουν καθόλου τα γραπτά μηνύματα.
«Αυτό δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες για διαφάνεια.
»Εάν τα μηνύματα αφορούσαν δράση της ΕΕ, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως έγγραφα και η πρόσβαση σε αυτά είναι θεμελιώδες δικαίωμα» τόνισε η Εμιλι Ο’ Ράιλι.
Η Επιτροπή θα απαντήσει στην καταγγελία της Διαμεσολαβήτριας, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής, αλλά απέρριψε την κριτική για το πώς αντιμετωπίστηκε το αίτημα του δημοσιογράφου.























































