Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

FT: Η Ρωσία ζήτησε όπλα από την Κίνα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

FT: Η Ρωσία ζήτησε όπλα από την Κίνα για τον πόλεμο στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία ζήτησε στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα για να τον χρησιμοποιήσει στην εισβολή της στην Ουκρανία, γράφουν οι Financial Times, που επικαλούνται αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες για το τι φέρεται να έχει ζητήσει η Ρωσία.

Πηγή με γνώση της κατάστασης είπε ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να απευθύνουν προειδοποίηση προς τους συμμάχους τους, λόγω ενδείξεων ότι η Κίνα μπορεί να προετοιμάζεται να βοηθήσει τη Ρωσία.

Άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία «ξεμένει» από ορισμένα είδη όπλων καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα.

Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε. Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δεν απάντησε σε αίτημα των Financial Times για σχολιασμό.

Στο μεταξύ ήδη υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και την Κίνα αναμένεται να συναντηθούν τη Δευτέρα στη Ρώμη, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο Λευκός Οίκος, ο οποίος εκφράζει ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο το Πεκίνο να παράσχει βοήθεια στη Μόσχα, η οποία έχει στοχοθετηθεί από κυρώσεις της Δύσης, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, αναμένεται να συναντηθεί με τον Γιανγκ Τζιεσί, τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Κομμουνιστικού Κόμμματος της Κίνας για διπλωματικά θέματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νετανιάχου ταξιδεύει στις ΗΠΑ για να συναντήσει τον Τραμπ

Μήνυμα Λαβρόφ σε Ευρώπη: «Οι ΗΠΑ θα σας εγκαταλείψουν αν στείλετε στρατό στην Ουκρανία»

Η Κούβα δεν έχει καύσιμα για τα αεροπλάνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχθεί τον Κινέζο Πρόεδρο στον Λευκό Οίκο

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη – Ασφαλής ο Ερντογάν από… υγειονομική βόμβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr