ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Ρωσική Κρατική Δούμα ενέκρινε την Τρίτη δύο νομοσχέδια που τερματίζουν τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Ρωσία, αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αποχωρήσει από το Δικαστήριο εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Ένα από τα νομοσχέδια αφαιρεί τη χώρα από τη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου και ένα δεύτερο ορίζει την 15η Μαρτίου ως ημερομηνία διακοπής, με τις αποφάσεις που εκδόθηκαν κατά της Ρωσίας να μην εφαρμόζονται μετά από αυτήν την ημερομηνία.
Οι προσφυγές στο ΕΔΑΔ είχαν γίνει η έσχατη λύση για τους ενάγοντες σε πολλές προβεβλημένες υποθέσεις που είχαν απορριφθεί από ρωσικά δικαστήρια.
Το 2017, το Δικαστήριο διέταξε τη Μόσχα να καταβάλει αποζημίωση στους επιζώντες της πολιορκίας του σχολείου στο Μπεσλάν το 2004, οι οποίοι κατηγόρησαν τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι δεν εκτέλεσαν επαρκώς τα καθήκοντά τους.
Στις 15 Μαρτίου, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισε να αποβάλει τη Ρωσία από τον οργανισμό, μέρος του οποίου είναι η ΕΔΑΔ, ως απάντηση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Η Ρωσία τονίζει ότι αποφάσισε ανεξάρτητα να αποχωρήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ να δηλώνει ότι η αποχώρηση της Ρωσίας από τον οργανισμό αντιπροσώπευε μια ευκαιρία να επανέλθει η θανατική ποινή, την οποία απαγορεύουν οι κανόνες του Συμβουλίου της Ευρώπης.























































