ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φατίχ Ντονμέζ,


















































Στην τελική ευθεία ο υπερ-πύργος Trump στο Ντουμπάι: Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο του 1 δισ. δολαρίων
Ιρανικό τελεσίγραφο στον Τραμπ: «Αν μας χτυπήσετε, τινάζουμε στον αέρα την ενέργεια του Κόλπου»
Έξι χρόνια από τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου - Νίκος Δένδιας: «Κατοχυρώσαμε το εθνικό συμφέρον»
Έντονη αντιπαράθεση Τραμπ-Χέγκσεθ για τις ελλείψεις πυραύλων που περιορίζουν τα πλήγματα στο Ιράν
Η ΕΛ.Α.Σ. προειδοποιεί τον Μητσοτάκη: Σε έναν πόλεμο οι πυρηνικές εγκαταστάσεις μπορούν να γίνουν στόχος του εχθρού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εντός του Αυγούστου αναμένεται να αρχίσει τις επιχειρήσεις του στην περιοχή της Μεσογείου το νέο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της γειτονικής χώρας Φουάτ Οκτάι σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu και κανείς δεν αποκλείει να υπάρχουν μέσω αυτού νέες προκλητικές ενέργειες.
Τα μεγάλα ερωτήματα που τίθενται είναι σε ποιες ακριβώς περιοχές θα βγει για έρευνες και γεωτρήσεις το συγκεκριμένο σκάφος.
Το βέβαιο είναι πως θα παρακολουθούνται ανελλιπώς οι κινήσεις του από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό προκειμένου να μην εισέλθει σε ελληνικά ύδατα.
Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ έχει δηλώσει πως «η αποστολή του γεωτρύπανου θα είναι στη Γαλάζια Πατρίδα» και ότι «εξετάζονται 5 με 6 σημεία κι ένα απ’ αυτά θα επιλεγεί».
Θυμίζουμε ότι στις αρχές του τρέχοντος μήνα, ο κ. Ντονμέζ είχε επισκεφθεί το λιμάνι Τάσουτζου στην περιοχή της Μερσίνης, όπου γίνονται οι εργασίες επισκευής του «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», όπως ονομάστηκε το συγκεκριμένο γεωτρύπανο, όνομα που δόθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τιμήν του 34ου σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Το πλωτό γεωτρύπανο έχει μήκος 238 μέτρα και πλάτος 42 μέτρα, είναι 7ης γενιάς και θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα που διαθέτει η Τουρκία, γράφει το NewsBeast.
























































