ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το νέο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας βγαίνει στη Μεσόγειο τον Αύγουστο

Το νέο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας βγαίνει στη Μεσόγειο τον Αύγουστο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εντός του Αυγούστου αναμένεται να αρχίσει τις επιχειρήσεις του στην περιοχή της Μεσογείου το νέο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της γειτονικής χώρας Φουάτ Οκτάι σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu και κανείς δεν αποκλείει να υπάρχουν μέσω αυτού νέες προκλητικές ενέργειες.

Τα μεγάλα ερωτήματα που τίθενται είναι σε ποιες ακριβώς περιοχές θα βγει για έρευνες και γεωτρήσεις το συγκεκριμένο σκάφος.

Το βέβαιο είναι πως θα παρακολουθούνται ανελλιπώς οι κινήσεις του από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό προκειμένου να μην εισέλθει σε ελληνικά ύδατα.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ έχει δηλώσει πως «η αποστολή του γεωτρύπανου θα είναι στη Γαλάζια Πατρίδα» και ότι «εξετάζονται 5 με 6 σημεία κι ένα απ’ αυτά θα επιλεγεί».

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του τρέχοντος μήνα, ο κ. Ντονμέζ είχε επισκεφθεί το λιμάνι Τάσουτζου στην περιοχή της Μερσίνης, όπου γίνονται οι εργασίες επισκευής του «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», όπως ονομάστηκε το συγκεκριμένο γεωτρύπανο, όνομα που δόθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τιμήν του 34ου σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το πλωτό γεωτρύπανο έχει μήκος 238 μέτρα και πλάτος 42 μέτρα, είναι 7ης γενιάς και θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα που διαθέτει η Τουρκία, γράφει το NewsBeast.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστριακή μελέτη: Η Τουρκία αποστασιοποιείται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα αλλά ενισχύει τους δεσμούς της με τη Χαμάς

Χακάν Φιντάν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» – Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: «Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»

Το Abeille Marengo ξεκινά θαλάσσιες έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου – Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελλαδικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας

Πρωτιά της Ελλάδας στην ΕΕ στις ανατιμήσεις φυσικού αερίου, τρίτη θέση στο ρεύμα τον Οκτώβριο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...