Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Τουρκικό κράτος στην Ανατ. Μεσόγειο» αποκάλεσε ο Τατάρ το ψευδοκράτος

«Τουρκικό κράτος στην Ανατ. Μεσόγειο» αποκάλεσε ο Τατάρ το ψευδοκράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αναβάθμιση» του στάτους του ψευδοκράτους μέσα από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εργασίες του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν θέλει να βλέπει ο τουρκοκύπριος αποσχιστής κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ. Λέγοντας μάλιστα ότι αυτό τους έχει δώσει δύναμη.

Σε δηλώσεις του από το Γραφείο του Κυβερνήτη στο Καραμάν της Τουρκίας, ο Ερσίν Τατάρ είπε – όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ – ότι «με την αναχώρηση του Αμπντουλχαμίντ Χαν, έγινε ένα ακόμη βήμα για την ανακάλυψη του πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Η “τδβκ” έχει επίσης ρόλο και σημασία σε όλες αυτές τις σχέσεις».

«Σε τελική ανάλυση η “τδβκ” είναι ένα τουρκικό “κράτος” στην ανατολική Μεσόγειο.

»Είπα σε άλλους αρχηγούς κρατών, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, κ. Ιλχάμ Αλιέβ, με τον οποίο συναντήθηκα χθες το βράδυ ότι αυτό το “τουρκικό κράτος” στην ανατολική Μεσόγειο είναι επίσης μέρος του ισλαμικού κόσμου» συνέχισε ο Τατάρ.

Οι αδικίες εις βάρος των τουρκοκυπρίων συνεχίζονται

Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι ορισμένες αδικίες συνεχίζονται ακόμη και σήμερα σε βάρος των τουρκοκύπριων.

«Αυτές οι αδικίες συνεχίζονται υπό την έννοια του εμπάργκο».

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η νεολαία του ψευδοκράτους δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τους 5ους Ισλαμικούς Αγώνες Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκαν στο Ικόνιο.

«Είμαστε μέλη παρατηρητές στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας για πολιτικούς λόγους.

»Δεν είμαστε πλήρη μέλη.

»Δεν μπορούσαμε να συμμετάσχουμε στους αγώνες γιατί είμαστε μέλη παρατηρητές.

»Φυσικά, οι νέοι μας ήταν σε θλίψη.

»Χθες, με την υποστήριξη του Προέδρου Ταγίπ, έκανα διάφορες επαφές και μετέφερα αυτό το πρόβλημα.

»Ως αποτέλεσμα, η “τδβκ” και οι άνθρωποι της θέλουν να συμμετέχουν σε κάθε πλατφόρμα με τη νεολαία τους.

»Είναι το πιο φυσικό δικαίωμα.

»Ο αθλητισμός είναι αδελφοσύνη, αλληλεγγύη και ομορφιά», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ, και εξέφρασε την ελπίδα το 2025 με την στήριξη της Τουρκίας να μπορέσει να συμμετάσχει και το ψευδοκράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Έθεσε 5 δικούς του όρους

Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν – Τον δέχτηκε ο σύμμαχος Βασιλιάς

25η Μαρτίου: Τα ελληνικά drone στην παρέλαση – Νίκος Δένδιας: Έχουμε τη δυνατότητα «…και στην Κυπριακή Δημοκρατία, να προστατεύουμε τον απανταχού Ελληνισμό»

25η Μαρτίου: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εύχεται και ηχηρά τονίζει: «όμαιμον, ομόγλωσσον, ομότροπον»

Η Ελλάδα, οι Καρδούχοι-Κούρδοι και ο τουρκικός αναθεωρητισμός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr