ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαρλ Μισέλ: Η Ευρώπη πρέπει να είναι ανοιχτή για τους Ρώσους που φεύγουν

Σαρλ Μισέλ: Η Ευρώπη πρέπει να είναι ανοιχτή για τους Ρώσους που φεύγουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρώπη πρέπει να αφήσει ανοιχτή την πόρτα για τους Ρώσους που εγκαταλείπουν τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, κατακεραυνώνοντας τον ρωσικό «ιστό ψεμάτων» κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Σε συνέντευξή του στο POLITICO στο περιθώριο της συνάντησης του ΟΗΕ, ο Μισέλ είπε ότι η ΕΕ πρέπει να δείξει «δεκτικότητα σε όσους δεν θέλουν να εργαλειοποιηθούν από το Κρεμλίνο».

Ενώ ο Μισέλ δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε διαβουλεύσεις με αξιωματούχους στην ΕΕ σχετικά με το πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό, είπε:

«Καταρχήν πιστεύω ότι… η Ευρωπαϊκή Ένωση [πρέπει] να φιλοξενήσει αυτούς που κινδυνεύουν λόγω των πολιτικών τους φρονημάτων.

»Εάν στη Ρωσία οι άνθρωποι κινδυνεύουν λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων, επειδή δεν ακολουθούν αυτήν την τρελή απόφαση του Κρεμλίνου να ξεκινήσει αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία, πρέπει να το λάβουμε υπόψη».

«Συμφωνώ στην ιδέα ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε και να συντονιστούμε πολύ γρήγορα γιατί αυτό είναι ένα νέο γεγονός – αυτή η μερική κινητοποίηση», συνέχισε.

Τα σχόλια του Μισέλ έρχονται πριν από την έκτακτη συνάντηση στις Βρυξέλλες που αναμένεται τη Δευτέρα για τον συντονισμό του χειρισμού του ζητήματος των Ρώσων στρατευσίμων οι οποίοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να μην επιστρατευτούν και σταλούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ερώτημα εάν θα επιτραπεί στους Ρώσους να αναζητήσουν πρόσφυγες στην Ευρώπη, ωστόσο, είναι πολύπλοκο καθώς αρκετές χώρες τηρούν πιο αυστηρή γραμμή μη επιθυμώντας να χορηγήσουν άσυλο στους Ρώσους που εγκαταλείπουν τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσικοί δορυφόροι βοηθούν το Ιράν να πλήξει αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή, αποκαλύπτει το Κίεβο

Φινλανδοί εκπαιδεύονται για ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία

Η Ρωσία καταδικάζει ως «επονείδιστη πράξη» το πλήγμα σε πυρηνικό σταθμό του Ιράν

Το Ισραήλ αναμένει το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για να πλήξει ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν – Εκκενώνεται ο πυρηνικός σταθμός Μπουσέρ

Συνελήφθη στο Παρίσι η παλαιστινιακής καταγωγής Ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν για υπόθεση τρομοκρατίας· βρέθηκαν ναρκωτικά στην κατοχή της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr