ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου βρίσκεται πολύ κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου βρίσκεται πολύ κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου,

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξασφάλισε σήμερα την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το κόμμα του Λικούντ με το εβραϊκό υπερορθόδοξο κόμμα Shas.

Η δεξιά συμμαχία του Νετανιάχου κατάφερε να επικρατήσει στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, την πέμπτη εκλογική αναμέτρηση στο Ισραήλ μέσα σε λιγότερα από τέσσερα χρόνια.

Η συμπόρευσή του όμως με ακροδεξιά κόμματα έχει προκαλέσει ανησυχίες τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

«Κάναμε ακόμη ένα βήμα προς τον σχηματισμό μιας δεξιάς κυβέρνησης η οποία θα υπηρετεί όλους τους πολίτες του Ισραήλ», ανέφερε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση.

Χάρη στη συμφωνία με το Shas ο Νετανιάχου συγκεντρώνει 64 έδρες σε σύνολο 120 που έχει η Κνεσέτ, αν και μένει να υπογραφεί το τελικό κείμενο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Βάσει της συμφωνίας ο επικεφαλής του Shas Άριε Ντέρι θα αναλάβει τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας τα πρώτα δύο χρόνια διακυβέρνησης του κυβερνητικού συνασπισμού και στο δεύτερο μισό της θητείας του θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Ντέρι θα είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Άριε Ντέρι, ένας βετεράνος πολιτικός, καταδικάστηκε πέρυσι για φορολογική απάτη, αλλά δεν του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης βάσει συμφωνίας την οποία είχε συνάψει με τις Αρχές.

Η Κνεσέτ θα χρειαστεί να περάσει νομοθεσία ώστε να μπορέσει να αναλάβει υπουργική θέση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε στόχους στη νότια Συρία

«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» – Χάος στη Μέση Ανατολή – Όλοι οι Άραβες μιλάνε με τους Ισραηλινούς και ο καθένας μόνος του

Ο Νετανιάχου διαπραγματεύεται μυστικά με τη Σαουδική Αραβία

Αξιωματούχος των Εμιράτων (ΗΑΕ) διαψεύδει ότι ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ Αλ Ναχιάν προειδοποίησε τον Νετανιάχου για επίθεση μεγάλης κλίμακας πριν από την 7η Οκτωβρίου

Πώς Ρωσία, Κίνα και Κατάρ πείθουν τη Δύση να στραφεί εναντίον του εαυτού της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr