ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τουρκία, Χουσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν,

















































Η Νίνα Κασιμάτη απάντησε αιχμηρά στην αριστερίστικη ελληνοφοβική επίθεση που της εξαπέλυσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» του 1,5%
Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαρακτήρισε τη συμφωνία φυσικού αερίου Αιγύπτου-Ισραήλ παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Ανάλυση-Jerusalem Post: Η Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου
Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα χτυπήσει τους Τούρκους στη Συρία - Τούρκοι υπουργοί στη Δαμασκό
Η ανάγκη του αγωγού EastMed: Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης μετατοπίζεται προς την Τουρκία - Το Ισραήλ προσφέρει διέξοδο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Ιράν χαιρετίζει την τουρκοσυριακή προσέγγιση και εκφράζει την ετοιμότητά του να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη συμφιλίωση μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε την Τρίτη ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιρ-Αμπντολαχιάν.
Αυτό έγινε σε μια επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν στην Άγκυρα, καθώς συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η επίσκεψη έρχεται εβδομάδες μετά τη συνάντηση ορόσημο που συγκέντρωσε τους υπουργούς Άμυνας της Συρίας και της Τουρκίας με τον Ρώσο ομόλογό τους στη Μόσχα.
Στα τέλη Δεκεμβρίου 2022, οι Υπουργοί Άμυνας της Συρίας και της Τουρκίας συναντήθηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα, σηματοδοτώντας την πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ Συρίας και Τουρκίας από την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011.
Ο Αμιρ-Αμπντολαχιάν τόνισε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου ότι η χώρα του είναι «πολύ ικανοποιημένη με τον μετασχηματισμό των δεσμών μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού».
«Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε θετική εξέλιξη μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού θα ωφελήσει την περιοχή μας και τις χώρες μας», πρόσθεσε.
Με τη σειρά του, ο Τσαβούσογλου μίλησε για τη σημασία του Ιράν στην τουρκοσυριακή προσέγγιση.
Πριν μεταβεί στην Τουρκία, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών επρόκειτο να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του στις 17 Ιανουαρίου, αλλά η συνάντηση αναβλήθηκε αμοιβαία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.






















































