ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι βαλτικές χώρες ζητάνε από τη Γερμανία να δώσει «Λέοπαρντ» στην Ουκρανία

Οι βαλτικές χώρες ζητάνε από τη Γερμανία να δώσει «Λέοπαρντ» στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών βαλτικών χωρών κάλεσαν το Σάββατο τη Γερμανία να παραδώσει «τώρα» βαρέα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να σταματήσει τη ρωσική επίθεση.

«Εμείς οι υπουργοί Εξωτερικών της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας, ζητούμε από τη Γερμανία να παράσχει από τώρα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία», δήλωσε μέσω του Twitter ο Λετονός υπουργός Εξωτερικών Έντγκαρς Ρίνκεβιτς.

«Αυτό είναι απαραίτητο για να σταματήσει η ρωσική επίθεση, να βοηθηθεί η Ουκρανία και να αποκατασταθεί γρήγορα η ειρήνη στην Ευρώπη», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως «η Γερμανία, ως πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη, έχει ιδιαίτερη ευθύνη σχετικά μ’ αυτό».

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας, οι οποίοι συνεδρίασαν χθες, Παρασκευή, στο Ράμσταϊν της Γερμανίας, ανακοίνωσαν νέες σημαντικές παραδόσεις όπλων στη χώρα αυτή.

Ωστόσο δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για την παράδοση βαρέων αρμάτων μάχης, διαψεύδοντας τις ελπίδες του Κιέβου που τα ζητούσε άμεσα, αλλά θα πρέπει τώρα να περιμένει άλλες συζητήσεις και ένα πράσινο φως από τη Γερμανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα – Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις

Ρωσικό στόχο στο Ιόνιο επρόκειτο να πλήξει το Ουκρανικό στρατιωτικό drone «φορτωμένο» με 300 κιλά εκρηκτικών υλών;

Τραμπ: Εκεχειρία μέχρι τη Δευτέρα 11/05 στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και ανταλλαγή 2.000 κρατουμένων

Γερμανία: Υπόθεση εκβιασμού με ποντικοφάρμακο σε παιδικές τροφές

Θρίλερ στη Λευκάδα: Ουκρανικό θαλάσσιο Drone «καμικάζι» με εκρηκτικά – Συναγερμός σε ΕΥΠ και Ένοπλες Δυνάμεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr