Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παναμάς στηρίζει την Ελλάδα για το Σ.Α. του ΟΗΕ – Ο Νίκος Δένδιας συνάντησε την ελληνική διασπορά

Ο Παναμάς στηρίζει την Ελλάδα για το Σ.Α. του ΟΗΕ – Ο Νίκος Δένδιας συνάντησε την ελληνική διασπορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Νίκος Δένδιας, σε συνέχεια της περιοδείας του στη Νότια και Κεντρική Αμερική, επισκέφθηκε την Πόλη του Παναμά, πρωτεύουσα της χώρας.

Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στον Παναμά, συναντήθηκε με μέλη της ελληνικής ομογένειας και της εκκλησιαστικής Κοινότητας.

Στη συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών Παναμά, J.T.Mencomo, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης η ενίσχυση της στενής συνεργασίας Ελλάδας – Παναμά σε πολλούς τομείς, μεταξύ άλλων σε ναυτιλία, εμπόριο, επενδύσεις και εντός Διεθνών Οργανισμών και η Διάσκεψη Our Ocean Conference, το 2023 στον Παναμά και το 2024 στην Ελλάδα.

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας υπέγραψε με την ομολόγό του Μνημόνιο Συναντίληψης των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Παναμά για την συνεργασία στη Διπλωματική Εκπαίδευση.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει την Υπουργό Εξωτερικών του Παναμά για τη στήριξη στην υποψηφιότητα της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη συνεργασία Ελλάδας-Παναμά στον SICA (τον Οργανισμό των κρατών της Κεντρικής Αμερικής), όπου η χώρας μας θα αποκτήσει καθεστώς παρατηρητή, αλλά και για την αποδοχή του αιτήματος για άνοιγμα ελληνικής Πρεσβείας στη χώρα.

Στα θέματα της συζήτησης ήταν και η ελληνική διασπορά στον Παναμά που λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, ο Νίκος Δένδιας ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Διώρυγας του Παναμά.

Σε ειδικό σημείο με εκθέματα, το Μουσείο τιμά τον Έλληνα Καπετάνιο Νικήτα Μαυράκη από την Κάσο, πρώτο πλοηγό που διέσχισε τη Διώρυγα του Παναμά το 1914.

Η περιοδεία στη Νότια και Κεντρική Αμερική ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στην Τζαμάικα, στην πρώτη, επίσης, όπως στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη και την Παραγουάη, επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Η σχέση της Ελλάδας με την Ινδία είναι μια σχέση στρατηγική

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη – Ασφαλής ο Ερντογάν από… υγειονομική βόμβα

Ρωμιοί της Αντιόχειας: Η Ελληνική Γλώσσα μας ενώνει – Ένας δεσμός που συνδέει την Ακρόπολη με τους κέδρους του Λιβάνου

Νίκος Δένδιας: Η Ελληνική Γλώσσα «αποτελεί ένα από τα ταυτοτικά στοιχεία του Νέου Ελληνισμού»

Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» – Η σχέση της Ελλάδας με την Ινδία είναι «μία ανεκπλήρωτη υπόσχεση» 2.500 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...