ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: «…ότι η Δανία αποφάσισε τώρα να δωρίσει 19 αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία οδηγεί σε κλιμάκωση»

Ρωσία: «…ότι η Δανία αποφάσισε τώρα να δωρίσει 19 αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία οδηγεί σε κλιμάκωση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την απόφαση της Δανίας και της Ολλανδίας να προσφέρουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία καταδίκασε η Ρωσία, υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση αυτή θα κλιμακώσει την σύγκρουση.

Η Δανία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν την Κυριακή 20/8, ότι θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με F-16, τα έξι πρώτα από τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στις αρχές του επόμενου έτους.

«Το γεγονός ότι η Δανία αποφάσισε τώρα να δωρίσει 19 αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία οδηγεί σε κλιμάκωση της σύγκρουσης», σημείωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Δανία Βλαντίμιρ Μπάρμπιν σε ανακοίνωσή του.

«Με το να κρύβεται πίσω από την υπόθεση ότι η Ουκρανία πρέπει να καθορίσει η ίδια τους όρους για την ειρήνη, η Δανία επιδιώκει με τις ενέργειες και τις πράξεις της να μην αφήσει άλλη επιλογή στην Ουκρανία από το να συνεχίσει την στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Τα F-16 μόνο εντός των ουκρανικών εδαφών»

Ο Δανός υπουργός Άμυνας Γιάκομπ Έλεμαν-Γένσεν δήλωσε ότι η Ουκρανία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα F-16 που θα της παρασχεθούν μόνον εντός του εδάφους της.

«Παρέχουμε όπλα υπό τον όρο ότι θα χρησιμοποιηθούν για να εκδιώξουν τον εχθρό από το έδαφος της Ουκρανίας.

»Και για τίποτε πέραν αυτού», σημείωσε σήμερα ο Δανός υπουργός Άμυνας.

«Αυτοί είναι οι όροι, είτε πρόκειται για άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη ή οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε.

Η Δανία θα παραδώσει συνολικά 19 μαχητικά αεροσκάφη.

Η Ολλανδία διαθέτει συνολικά 42 F-16, αλλά δεν έχει αποφασισθεί αν θα σταλούν όλα στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε προοπτική εκτεταμένης συμφωνίας με τη Ρωσία – Η ανθρωπιστική διπλωματία της Μελάνια Τραμπ

Αλλεπάλληλες απειλές για βόμβες σε αεροπλάνα – Απειλή και σε πτήση της Aegean Airlines

Ουκρανία: Η πρώην εκπρόσωπος του Ζελένσκι κατηγορείται για «εσχάτη προδοσία»

Ο Τραμπ ανοίγει απευθείας δίαυλο Μόσχας-Κιέβου ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Δένδιας: Με τα αεροσκάφη KC-390 θα έχουμε δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr