ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Θεσσαλία, Λάρισα, Πλημμύρες, Πλημμυροπαθείς, Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος,


















































Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ
«Σκοτεινά πλοία» τα μεσάνυχτα: Πώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διακινούν πετρέλαιο μέσω του Ορμούζ
Πάφος: Αλλαγή ονομασίας οδού Κεμάλ Ατατούρκ
UFO στην Ελλάδα: Τα έγγραφα του Πενταγώνου αποκαλύπτουν τρία περιστατικά στο Αιγαίο - Η δήλωση Τραμπ
Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τα άμεσα μέτρα ανακούφισης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας παρουσίασε από την έδρα της Περιφέρειας, στη Λάρισα, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.
-Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα πρώτης αρωγής στη διεύθυνση arogi.gov.gr, μέσω της οποίας θα δοθούν οι πρώτες ενισχύσεις στους πληγέντες.
-Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση ως πρώτη αρωγή, έναντι στεγαστικής συνδρομής, θα ανέρχεται σε έως 10.000 ευρώ.
-Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση ως πρώτη αρωγή για στήριξη των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, θα ανέρχεται σε έως 4.000 ευρώ.
-Η οικονομική βοήθεια που θα χορηγηθεί για την αντιμετώπιση των ζημιών σε οικοσκευές και τις πρώτες επιδιορθώσεις των ζημιών στα σπίτια θα φτάσει τις 6.600 ευρώ.
-Η στεγαστική συνδρομή θα καλύψει έως το 80% της επισκευής και ανακατασκευής κτηρίων.
-Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, τα ποσά που θα δοθούν θα καλύπτουν έως το 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς. Το ποσό αυτό θα περιλαμβάνει και τις κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Αντίστοιχο πλαίσιο θα ανακοινωθεί από το ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ.
-Σε κατοίκους της περιοχής των οποίων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές (κρίθηκαν «κίτρινα» ή «κόκκινα») θα δοθεί επιδότηση ενοικίου και συγκατοίκησης, το ύψος της οποίας θα κυμαίνεται από 300 έως 500 ευρώ.
-Αναστέλλονται οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, καθώς και οι πλειστηριασμοί, για τους επόμενους έξι μήνες. Δίδεται τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ (συμπεριλαμβανομένων των αγροτεμαχίων), ενώ σε ισχύ θα τεθεί και το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που επλήγησαν. Στους εργαζόμενους αυτών των επιχειρήσεων, θα δοθεί επιδότηση ύψους 534 ευρώ.
























































