ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική επαναπροσέγγιση Αιγύπτου και Τουρκίας
Δημοσκόπηση Interview: Ακλόνητη στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ - Τι γίνεται με Σαμαρά
ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή
Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Στο μικροσκόπιο «ορφανό» DNA στο όπλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ένα κουτί πούρων χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από τον τόπο που δολοφονήθηκε έμελλε να φέρει στο φως ανέκδοτες φωτογραφίες του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.
Τα ντοκουμέντα λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του στη Βολιβία βρέθηκαν μέσα σε κουτί που στέγαζε μία από τις αγαπημένες του «αμαρτίες» στη… Σαραγόσα 47 ολόκληρα χρόνια μετά.
Οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί από τον φωτορεπόρτερ Μαρκ Χούτεν, ο οποίος υπό το φόβο ότι θα τις έβρισκαν πάνω του οι στρατιώτες, τις παρέδωσε στον ιεραπόστολο Λουίς Κουαρτέρο.
Ο ιεραπόστολος λίγο αργότερα πήρε το δρόμο της επιστροφής για την Ισπανία, με αποτέλεσμα να… μεταναστεύσουν και οι φωτογραφίες. Σχεδόν μισό αιώνα μετά, ο ανιψιός του Ιμάνολ Αρτεάγα τις έδωσε στην ισπανική εφημερίδα El Pais.
Σε αυτές φαίνεται η σορός του «Τσε», την οποία λίγο αργότερα περνούν και κοιτάνε οι αξιωματικοί και αστυνομικοί της Βολιβίας.
Μεταξύ των φωτογραφιών βρέθηκαν και ορισμένες άγνωστες, όπως αυτές της Tamara Bunke που πολεμούσε στο πλευρό του.























































