ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΕΒ: Τι ζήτησαν οι βιομήχανοι από τον Μητσοτάκη

ΣΕΒ: Τι ζήτησαν οι βιομήχανοι από τον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ιδιωτική επιχειρηματικότητα τέθηκαν στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Μαξίμου.

Ειδικότερα ο ΣΕΒ ανάδειξε τις τομές που απαιτούνται για:

-την επιχειρηματική μεγέθυνση

-τον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας

-τις επενδύσεις εγχώριας προστιθέμενης αξίας

-τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων στην πράσινη μετάβαση

-το άλμα μπροστά στην ανάπτυξη ταλέντου

-την ταχύτερη βιομηχανική ανάπτυξη

-την καλύτερη λειτουργία του κράτους

-τη δομική πάταξη της γραφειοκρατίας.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος τόνισε:

«Η Ελλάδα, έχει μπει σε ένα νέο κύκλο, κερδίζοντας καθημερινά την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

»Σε αυτό έχει παίξει καθοριστικό ρόλο η σταθερότητα και η συνεχής διάθεση για μεταρρυθμίσεις που θωρακίζουν τη χώρα.

»Στη συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε 7+1 τομές που εκτιμούμε ότι ανεβάζουν την Ελλάδα κατηγορία στην ανάπτυξη και θωρακίζουν περαιτέρω την κοινωνική ευημερία σε ένα περιβάλλον συνεχών ανατροπών».

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης σημειώθηκε ότι η ελληνική οικονομία ενισχύθηκε σημαντικά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και διατηρεί ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, ενώ προχωρά ο σταδιακός μετασχηματισμός του παραγωγικού δείγματος.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική προσπάθεια για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στην περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τη βελτίωση της ταχύτητας στην απονομή Δικαιοσύνης, τους αυστηρούς ελέγχους σε κάθε εστία ανομίας, την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την αύξηση των εισοδημάτων» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στα Χανιά για διακοπές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ΕΛ.Α.Σ. είχε προειδοποιήσει για τη συμμαχία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν – Ο Μητσοτάκης έμεινε με τους Patriot στο… χέρι

Η ΕΛ.Α.Σ. «σφυροκοπά» για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν διαθέτει στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος απέναντι στην Τουρκία και τις προκλήσεις της»

ΕΛ.Α.Σ.: Ο Μητσοτάκης ζητά και τρίτη τετραετία για ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ τίποτα! – Τα ψέματά του για τη βιομηχανία

Παρανάλωμα του πυρός 306.000 στρέμματα και ο Μητσοτάκης δηλώνει: «Όταν καίγεται ένα δάσος δεν σημαίνει ότι χάνεται…»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr