ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Γκουτέρες, Έλι Κοέν, Ισραήλ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ,


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Έλι Κοέν, κατηγόρησε τον Γενικο Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες ότι με τη στάση του «συνιστά απειλή για την παγκόσμια ειρήνη».
Ο λόγος είναι η απόφαση του ΓΓ του ΟΗΕ να επικαλεστεί το άρθρο 99 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για να ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας να απαιτήσει να υπάρξει άμεσα «ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας.
«Η διαχείριση του Γκουτέρες αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη», έγραψε ο Κοέν στον λογαριασμό του «X».
Είναι η πρώτη φορά που ο Γκουτέρες χρησιμοποιεί το άρθρο 99 του Χάρτη του ΟΗΕ, από τότε που εξελέγη Γενικός Γραμματέας.
«Η κατάσταση επιδεινώνεται γρήγορα σε μια καταστροφή με δυνητικά μη αναστρέψιμες επιπτώσεις», είπε ο Γκουτέρες, δικαιολογώντας την απόφασή του.























































