ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κροατία: Ο πρόεδρος Μιλάνοβιτς είπε ότι υπουργός είναι «γκέι» προκαλώντας αντιδράσεις

Κροατία: Ο πρόεδρος Μιλάνοβιτς είπε ότι υπουργός είναι «γκέι» προκαλώντας αντιδράσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Συνήγορος του Πολίτη για την Ισότητα των Φύλων στην Κροατία επέκρινε την Τρίτη 16/1 τον πρόεδρο της χώρας Ζόραν Μιλάνοβιτς για τη δημόσια αναφορά του σε «γκέι» υπουργό, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

«100%. Ο Χάμπιαν είναι γκέι, σωστά;», είπε προ ημερών ο πρόεδρος της Κροατίας, αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομίας Ντάμιρ Χάμπιαν.

«Δεν είναι (κλεισμένος) στην ντουλάπα, ο άνθρωπος έχει μια φυσιολογική ζωή» συμπλήρωσε ο Μιλάνοβιτς, προκαλώντας σχόλια αποδοκιμασίας από το συντηρητικό κυβερνών κόμμα HDZ και την αντιπολίτευση.

Η Συνήγορος του Πολίτη για την Ισότητα των Φύλων, η Βίσνια Λιούμπισιτς, υπογράμμισε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ο σεξουαλικός προσανατολισμός αφορά την ιδιωτική ζωή κάποιου και τυχόν δημόσια αποκάλυψή του γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του ενδιαφερόμενου».

Η «ανάρμοστη και αυθαίρετη» δήλωση του κ. Μιλάνοβιτς επιτρέπει την «ενίσχυση του κλίματος δυσπιστίας μεταξύ ορισμένων ανθρώπων σχετικά με το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και στην ισότητα», συμπληρώνει.

Ο πρόεδρος Μιλάνοβιτς, γνωστός για τα αμφιλεγόμενα σχόλιά του, αναφέρει σε δήλωσή του ότι «το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος δεν είναι ούτε προσβολή ούτε πρόβλημα», καταλογίζοντας υποκρισία στους επικριτές του.

Ο υπουργός Οικονομίας Ντάμιρ Χάμπιαν, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο, δεν σχολίασε τη δήλωση του προέδρου της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια, στην Κροατία έχουν γίνει βήματα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, παρότι η κοινωνία παραμένει σε μεγάλο βαθμό συντηρητική.

Μόλις ένας βουλευτής, κόμματος της αντιπολίτευσης, έχει αποκαλύψει δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν προειδοποιεί για συνέπειες Κύπρο και Βουλγαρία για τη χρήση βάσεων από τις ΗΠΑ

Τέλος στη βίζα για τους Τούρκους πολίτες βάζει το Μαυροβούνιο από την 1η Νοεμβρίου – Στο δρόμο για την ΕΕ η Ποντγκόριτσα

Γερμανία: Παραιτήθηκε ο Γενς Σπαν μετά τις αντιδράσεις για την απόκτηση παιδιού με τον σύζυγο του, με παρένθετη μητέρα

Σερβία: Εντοπίστηκαν κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων

We must stop the pseudo-caliph Erdogan NOW, before he plunges the region into a neo-Ottoman war

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr