Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μαρκ Ρούτε o νέος επικεφαλής του ΝΑΤΟ

Ο Μαρκ Ρούτε o νέος επικεφαλής του ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Μαρκ Ρούτε θα είναι ο νέος επικεφαλής του ΝΑΤΟ καθώς ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, απέσυρε σήμερα την υποψηφιότητά του για τη θέση, σημειώνοντας ότι το ρουμανικό ανώτατο αμυντικό συμβούλιο θα στηρίξει τον Ολλανδό πρωθυπουργό για την κεφαλή της Συμμαχίας.

Σημειώνεται ότι ο εν ενεργεία επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πρόκειται να παραιτηθεί την 1η Οκτωβρίου.

Ο Ρούτε, ο οποίος διοικεί την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ εδώ και 14 χρόνια, επαινείται ευρέως ως ένας πολιτικός που βασίζεται στη συναίνεση, ενώ δείχνει επίσης αποφασιστικότητα στην υποστήριξη της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων ολλανδικών προσπαθειών για την εκπαίδευση ουκρανών πιλότων να πετούν μαχητικά F-16.

Ωστόσο, οι χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία δεν είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές του Ρούτε.

Θεωρούν ότι είναι χαμηλές οι ολλανδικές αμυντικές δαπάνες και είναι ιδιαίτερα ενοχλημένες που ο κορυφαίος ρόλος στο ΝΑΤΟ πηγαίνει πάντα σε έναν Δυτικοευρωπαίο ή Βορειοευρωπαίο.

Επίσης, όπως αναφέρει το POLITICO, ο Ρούτε, άρχισε να σκέφτεται την κορυφαία θέση στο ΝΑΤΟ όταν έγινε σαφές ότι το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία θα έχανε τις ολλανδικές εκλογές από το ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία του Geert Wilders, πράγμα που συνέβη δεόντως.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

EBU: Κανονικά στη Eurovision 2026 το Ισραήλ – Αποχωρούν Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία

Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία

Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»

Συνάντηση Πούτιν-Γουίτκοφ: Χωρίς συμφωνία, αλλά χαρακτηρίστηκε «χρήσιμη και εποικοδομητική» από το Κρεμλίνο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr