ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΘΑ: Ουδείς «σεβασμός» σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

ΥΠΕΘΑ: Ουδείς «σεβασμός» σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Ουδείς «σεβασμός» επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου, όπως το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει και επιβάλλει”.

Αυτό αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας της Ελλάδας αναφορικά με ισχυρισμούς πηγών του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας της Τουρκίας που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος της Τουρκίας συνέχισε την εκδοχή που παρουσίασαν χθες πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, γράφοντας ότι η Αθήνα αναγνώρισε ότι η θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κάσο ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και ζήτησε άδεια από την Άγκυρα.

Μάλιστα συνδέουν το θέμα με το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο υποστηρίζοντας ότι με αυτή την κίνηση το αποδέχθηκε η Αθήνα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να τοποθετηθεί άμεσα και να διαψεύσει τα σημερινά προβοκατόρικα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση «να τοποθετηθεί άμεσα και να διαψεύσει τα σημερινά προβοκατόρικα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου τα οποία, επικαλούμενα και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ισχυρίζονται ότι “οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν άδεια από την Άγκυρα για τις δραστηριότητες του πλοίου πόντισης καλωδίων στην Κάσο” και με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα “αποδέχεται τα όσα περιέχονται στο τουρκολιβυκό μνημόνιο”».

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η τουρκική πλευρά, επιδιώκει για άλλη μια φορά να επαναφέρει το νεό-οθωμανικό αναθεωρητικό αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας και της επίκλησης του άκυρου και νομικώς ανυπόστατου τουρκολιβυκού Μνημονίου, σε μία απόπειρα αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου». Προσθέτει ότι «στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και οι διαρροές από πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία… “ευχαριστεί” τις ελληνικές και ιταλικές Αρχές “για τον σεβασμό και τη συνεργασία με τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες” της» και πως «οι απαράδεκτες αυτές δηλώσεις, είναι προδήλως έωλες και αντιβαίνουν κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας».

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «η απάντηση μέσω πηγών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι “ουδείς “σεβασμός” επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου”, δεν αρκεί και δεν συνιστά ξεκάθαρη απάντηση στο αν η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε άδεια για την πόντιση καλωδίων στην Κάσο». Σημειώνει ότι «πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση άμεσα και να καταστεί σαφές στην τουρκική πλευρά ότι η συνέχιση των παράνομων ενεργειών της, θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρότατες συνέπειες τόσο στις ελληνοτουρκικές όσο και στις ευρωτουρκικές σχέσεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» – Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη

Η Τουρκία «έκλεισε» κρατική τράπεζα του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη επειδή φοβάται κυρώσεις των ΗΠΑ

Ο ΟΗΕ δεν ασχολείται με την Τουρκία που κατέχει το 5% της Συρίας αλλά με το Ισραήλ

Φοβισμένος ο μπουρδολόγος Φιντάν «πουλά μπράτσα» ως «τζάμπα μάγκας» κι επειδή τρέμει μία σύγκρουση το παίζει… «γαλοπούλα» της ειρήνης

Τέλος η «ευρω-πλακίτσα» με την εκρηκτική γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής: Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε από την Κάγια Κάλλας επίσημη ενημέρωση για τη Συμφωνία της Μέκκας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...