ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, Ουρσουλίνες,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ιράν: Κατάληψη της εξουσίας από τους Φρουρούς της Επανάστασης: Η σκιώδης ηγεσία της Τεχεράνης σκληραίνει τη στάση της καθώς ο
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, ενημερώνοντας γονείς και κηδεμόνες, αναφέρει ότι, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία της γλωσσικής πολυμορφίας και να προωθήσει την εκμάθηση ξένων γλωσσών, αναγνωρίζοντας την αξία τους τόσο για την προσωπική ανάπτυξη όσο και για τη βελτίωση της επικοινωνίας και της αλληλοκατανόησης μεταξύ των λαών.
Στο πλαίσιο αυτό, το δημοτικό σχολείο διοργανώνει την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, μια σειρά δραστηριοτήτων, που θα βοηθήσουν τους μαθητές να γνωρίσουν τις γλώσσες της Ευρώπης, να εκτιμήσουν την πολιτισμική ποικιλομορφία και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές και διαδραστικές δράσεις, όπως:
• Εργαστήρια με θέμα διαφορετικές ευρωπαϊκές γλώσσες
• Παιχνίδια λέξεων και γλωσσικών γρίφων
• Προβολή μικρών βίντεο και ντοκιμαντέρ για την ιστορία των γλωσσών.
Στην ανακοίνωσή της η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών ενθαρρύνει τους γονείς να συμμετάσχουν κι εκείνοι σε αυτή την προσπάθεια, συζητώντας με τα παιδιά για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών, την πολυγλωσσία και το πώς η γνώση άλλων γλωσσών μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα άλλους πολιτισμούς.
Η καλλιέργεια του σεβασμού προς τη γλωσσική και πολιτισμική πολυμορφία από μικρή ηλικία συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και συνεργασίας, καταλήγει η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών.























































