Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαρτυρία γυναίκας Γιαζίντι: Μας βίαζαν μέχρι και δέκα άνδρες (βίντεο)

Μαρτυρία γυναίκας Γιαζίντι: Μας βίαζαν μέχρι και δέκα άνδρες (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Άμσα είναι 19 ετών και έχει και ένα μωρό. Πιάστηκε όμηρος από το Ισλαμικό Κράτος στο Σιντζάρ και μεταφέρθηκε στη Μοσούλη, από όπου κατάφερε να αποδράσει με τη βοήθεια ντόπιων σιιτών.

Ο άνδρας της εκτελέστηκε μπροστά στα μάτια της τη νύχτα της 3ης Αυγούστου, όταν ο πληθυσμός των Γιαζίντι της Σιντζάρ αφέθηκε απροστάτευτος από τους Πεσμεργκά, οι οποίοι εξαφανίστηκαν μπροστά στην προέλαση του Ισλαμικού Κράτους. Αιχμάλωτη πουλήθηκε ως σκλάβα.

“Μια γυναίκα Γιαζίντι δόθηκε σε δέκα τζιχαντιστές. Μας πουλούσαν για 10 ή δώδεκα δολάρια. Ποιος θα μπορούσε να ανεχθεί μια τέτοια συμπεριφορά; Μπορεί ο Θεός να το επιτρέπει; Είναι ντροπή να βιάζεις μια γυναίκα, αλλά όταν τη βιάζουν δέκα άνδρες τότε τι είναι; Είναι κτήνη, δεν είναι άνθρωποι. Εξαιτίας τους ζω συνεχώς μέσα στον φόβο”, λέει η Άμσα.

Οι τζιχαντιστές βίασαν τις γυναίκες Γιαζίντι. Φαίνεται ότι οι τζιχαντιστές εισπράττουν μια ιδιαίτερη ευχαρίστηση όταν βιαιοπραγούν πάνω στους Γιαζίντι.

“Πριν τρεις ημέρες μίλησα με τη μητέρα μου. Είχε θάψει το κινητό της ώστε κανείς να μην μπορεί να το βρει. Οι τζιχαντιστές ψάχνουν για κινητά τηλέφωνα και εάν βρουν κάποιο πάνω σου, σε εκτελούν με μια σφαίρα στο κεφάλι. Νομίζω ότι πρέπει να βρήκαν το κινητό της αδελφής μου, γιατί δεν με έχει πάρει τηλέφωνο εδώ και δώδεκα ημέρες”, πρόσθεσε η Άμσα.

Πολλές γυναίκες των Γιαζίντι επέλεξαν να αυτοκτονήσουν από το να πουληθούν σκλάβες, ενώ όσες είχαν παιδιά τους τα πήραν και τα έστειλαν σε ισλαμιστικά σχολεία στη Μοσούλη.

Δείτε το ρεπορτάζ από το Euronews:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος στο Ισλαμαμπάντ – Τουλάχιστον 31 νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr