ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επισιτιστική Ασφάλεια, Εύξεινος Πόντος, Μαύρη Θάλασσα, Οδησσός, Ουκρανία, Ρωσία, Σιτάρι,


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Όπως καταγγέλλουν Ουκρανοί αξιωματούχοι, ρωσικός πύραυλος έπληξε τη Δευτέρα 7/10 πλοίο υπό σημαία Παλάου στο νότιο λιμάνι της Οδησσού, σκοτώνοντας έναν Ουκρανό υπήκοο και τραυματίζοντας πέντε μέλη του πληρώματος στη δεύτερη τέτοια επίθεση τις τελευταίες ημέρες, δήλωσαν αξιωματούχοι.
«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις όλων των υπεύθυνων κρατών και οργανισμών για να διασφαλίσουμε την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», αναφέρει σε δήλωση που καταδικάζει το γεγονός ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρί Σιμπίχα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο, αν και η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι επιτίθεται σε μη στρατιωτικούς στόχους.
Ο περιφερειακός κυβερνήτης της Οδησσού Όλεχ Κίπερ, μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν εργαζόμενος στο λιμάνι, ενώ οι πέντε τραυματίες ήταν αλλοδαποί υπήκοοι και μέλη του πληρώματος του πλοίου.
Το υπουργείο Αποκατάστασης της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι το πλοίο που δέχτηκε επίθεση την Κυριακή 6/10 στο κοντινό λιμάνι Πιβντένι ήταν το Paresa, με σημαία Αγ. Χριστόφορου & Νέβις, φορτωμένο 6.000 τόνους καλαμποκιού, χωρίς να τραυματιστεί κανείς από το 15μελές πλήρωμα, για να αναφέρει στη συνέχεια ότι επρόκειτο για το εικοστό μη στρατιωτικό σκάφος που υπέστη ζημιές από ρωσικές επιθέσεις.
«Η Ρωσία επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να καταστρέψει τη ναυτιλία στη Μαύρη Θάλασσα διακινδυνεύοντας την επισιτιστική ασφάλεια.
»Οι συνέπειες μπορεί να σημαίνουν μόνο μεγαλύτερη αστάθεια σε ευαίσθητες περιοχές που εξαρτώνται από τις εισαγωγές τροφίμων και ένταση στις διεθνείς σχέσεις», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ολέκσι Κουλέμπα.























































