Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι SDF διέσωσαν νεαρό Γιαζίντι που κρατούσαν «σκλάβο» οι τζιχαντιστές εδώ και 10 χρόνια

Οι SDF διέσωσαν νεαρό Γιαζίντι που κρατούσαν «σκλάβο» οι τζιχαντιστές εδώ και 10 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Σάββατο 23/11, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν την επιτυχή διάσωση ενός Κούρδου Γιαζίντι, απαχθέντος από πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), στη Μάνμπιτζ, στη βόρεια Συρία.

Οι ομάδες στρατιωτικών επιχειρήσεων (TOL) των SDF ανέφεραν σε δελτίο Τύπου ότι μία από τις μονάδες τους απελευθέρωσε έναν νεαρό άνδρα, τον Ντιγιαρ Αλί Ράφο, «ο οποίος απήχθη από το ISIS το 2014 κατά την επίθεσή του στην περιοχή Σιντζάρ/Σινγκάλ στο [ιρακινό] Κουρδιστάν».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των SDF, ο Ντιγιαρ εντοπίστηκε και διασώθηκε από μια κατοικία όπου ένας πυρήνας του ISIS ετοιμαζόταν να τον μεταφέρει λαθραία σε τουρκοκρατούμενο συριακό έδαφος που ελέγχεται από τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία φατρίες της ένοπλης αντιπολίτευσης, γνωστό ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA).

Ο Ντιάρ τραυματίστηκε από βομβιστική επίθεση στο κρησφύγετο του ISIS, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι SDF υπογράμμισαν επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) απήγαγε αρχικά τον Ντιγιάρ όταν ήταν δέκα ετών, στρατολογώντας τον βίαια αφού τον χώρισε από τη μητέρα και τα αδέρφια του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ

Νέα Στρατηγική Πολέμου του Ισραήλ: Προληπτική Άμυνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr