ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Μοχάμεντ Σία αλ-Σουντάνι, Σιίτες,


















































Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εάν το Ισραήλ χτυπήσει τις τοποθεσίες των φιλοϊρανικών ενόπλων φατριών στο Ιράκ, η Βαγδάτη προειδοποιεί πως έχει καθορίσει το σχέδιό της για να απαντήσει στην επίθεση, και επισημαίνει τον κίνδυνο η χώρα να μετατραπεί σε πεδίο σύγκρουσης από περιφερειακές δυνάμεις που είναι δύσκολο να ελεγχθούν.
Το σχέδιο της Βαγδάτης καθορίστηκε από τον Πρωθυπουργό Μοχάμεντ Σία Αλ Σουντάνι, ο οποίος μετέφερε μήνυμα στην Ουάσιγκτον ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν να επέμβουν άμεσα για να προστατεύσουν την κυριαρχία της χώρας, εάν συμβεί η επίθεση, βάσει του Στρατηγικού Πλαίσιου Συμφωνίας που θεσπίζει συνεργασία άμυνας και ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών.
Ο εκπρόσωπος στο ιρακινό κοινοβούλιο, Ματζίντ Σανκάλι, δήλωσε στην Al-Hurra στο περιθώριο των δραστηριοτήτων του Πέμπτου Φόρουμ για την Ειρήνη και την Ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, που φιλοξενείται από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Περιφέρεια Ντοχούκ, ότι «η ιρακινή κυβέρνηση και οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις εργάζονται για να γλιτώσουν το Ιράκ από την είσοδο στην περιφερειακή σύγκρουση, αλλά υπάρχουν ένοπλες φατρίες που προβάλουν αντίσταση και από καιρό σε καιρό ανακοινώνουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ, επομένως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να είναι πιο αποφασιστική».
Αυτή η συμφωνία, η οποία αποτέλεσε τη βάση μιας στενής σχέσης μεταξύ Βαγδάτης και Ουάσιγκτον, δοκιμάζεται υπό το πρίσμα μιας τεταμένης περιφερειακής πραγματικότητας, αφού το Ισραήλ απείλησε να στοχεύσει τοποθεσίες στο Ιράκ που ανήκουν σε σιιτικές φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές φατρίες που συμμετέχουν στη διεξαγωγή επιθέσεων εναντίον του.
Ο εκπρόσωπος στο ιρακινό κοινοβούλιο, Σιρουάν αλ Ντομπαρντάνι, δήλωσε σε δηλώσεις του στην Al-Hurra στο περιθώριο της διάσκεψης:
«Οι φόβοι κλιμάκωσης ισχύουν, ειδικά υπό το πρίσμα της δραστηριότητας ορισμένων φατριών και της πιθανής εξαπόλυσης επιθέσεων από το Ισραήλ στο Ιράκ»























































