ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράκ: Έτοιμο σχέδιο άμεσης αντίδρασης αν μπει στο στόχαστρο του Ισραήλ

Ιράκ: Έτοιμο σχέδιο άμεσης αντίδρασης αν μπει στο στόχαστρο του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εάν το Ισραήλ χτυπήσει τις τοποθεσίες των φιλοϊρανικών ενόπλων φατριών στο Ιράκ, η Βαγδάτη προειδοποιεί πως έχει καθορίσει το σχέδιό της για να απαντήσει στην επίθεση, και επισημαίνει τον κίνδυνο η χώρα να μετατραπεί σε πεδίο σύγκρουσης από περιφερειακές δυνάμεις που είναι δύσκολο να ελεγχθούν.

Το σχέδιο της Βαγδάτης καθορίστηκε από τον Πρωθυπουργό Μοχάμεντ Σία Αλ Σουντάνι, ο οποίος μετέφερε μήνυμα στην Ουάσιγκτον ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν να επέμβουν άμεσα για να προστατεύσουν την κυριαρχία της χώρας, εάν συμβεί η επίθεση, βάσει του Στρατηγικού Πλαίσιου Συμφωνίας που θεσπίζει συνεργασία άμυνας και ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος στο ιρακινό κοινοβούλιο, Ματζίντ Σανκάλι, δήλωσε στην Al-Hurra στο περιθώριο των δραστηριοτήτων του Πέμπτου Φόρουμ για την Ειρήνη και την Ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, που φιλοξενείται από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Περιφέρεια Ντοχούκ, ότι «η ιρακινή κυβέρνηση και οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις εργάζονται για να γλιτώσουν το Ιράκ από την είσοδο στην περιφερειακή σύγκρουση, αλλά υπάρχουν ένοπλες φατρίες που προβάλουν αντίσταση και από καιρό σε καιρό ανακοινώνουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ, επομένως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να είναι πιο αποφασιστική».

Αυτή η συμφωνία, η οποία αποτέλεσε τη βάση μιας στενής σχέσης μεταξύ Βαγδάτης και Ουάσιγκτον, δοκιμάζεται υπό το πρίσμα μιας τεταμένης περιφερειακής πραγματικότητας, αφού το Ισραήλ απείλησε να στοχεύσει τοποθεσίες στο Ιράκ που ανήκουν σε σιιτικές φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές φατρίες που συμμετέχουν στη διεξαγωγή επιθέσεων εναντίον του.

Ο εκπρόσωπος στο ιρακινό κοινοβούλιο, Σιρουάν αλ Ντομπαρντάνι, δήλωσε σε δηλώσεις του στην Al-Hurra στο περιθώριο της διάσκεψης:

«Οι φόβοι κλιμάκωσης ισχύουν, ειδικά υπό το πρίσμα της δραστηριότητας ορισμένων φατριών και της πιθανής εξαπόλυσης επιθέσεων από το Ισραήλ στο Ιράκ»

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας – ΕΡΤ με πηγή: lebanon24

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Εκεχειρία μέχρι τη Δευτέρα 11/05 στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και ανταλλαγή 2.000 κρατουμένων

UFO στην Ελλάδα: Τα έγγραφα του Πενταγώνου αποκαλύπτουν τρία περιστατικά στο Αιγαίο – Η δήλωση Τραμπ

Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έπληξαν δύο ιρανικά τάνκερ

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «κατάφωρη παραβίαση» της εκεχειρίας

«Σκοτεινά πλοία» τα μεσάνυχτα: Πώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διακινούν πετρέλαιο μέσω του Ορμούζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr