ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τρέλα ο πόλεμος στην Ουκρανία: 450.000 Ρώσοι νεκροί και 150.000 Ουκρανοί
Δημοσκόπηση Metron Analysis: ΝΔ στο 25%, ΕΛΑΣ στο 14,1%, ΠΑΣΟΚ στο 9,4% - Η πρόθεση για Σαμαρά
Τέλος στο οικονομικό «μπλόκο»: Οι ΗΠΑ ξαναρχίζουν την τροφοδοσία του Ιράκ με δολάρια
Ριζικές ανατροπές στις πολυκατοικίες: Τι αλλάζει για ιδιοκτήτες και διαχειριστές
Θεσσαλονίκη-Παναγιώτης Νέστορας: «Το γκαζάκι είναι σαν σφαίρα» 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μετά τις δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου και τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρθηκαν στην πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε καθορισμό ΑΟΖ με τη Συρία, η Λευκωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
Πρόκειται για τον παράνομο καθορισμό ΑΟΖ στην περιοχή ανάμεσα στην Συρία και την Κύπρο, σύμφωνα με τους χάρτες της ανυπόστατης «Γαλάζιας Πατρίδας» και βάσει της τουρκικής έκνομης θεώρησης ότι τα νησιά δεν έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.
Επομένως η Άγκυρα επιδιώκει να μοιραστεί θαλάσσια σύνορα με την Συρία, μέσω περιοχών που ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Για αυτό και αντιδρά η Λευκωσία προβαίνοντας σε προληπτικά διπλωματικά βήματα καταγγελίας των τουρκικών επιδιώξεων, έχοντας στο πλευρό της και την Αθήνα, η οποία έσπευσε προ ημερών να επισημάνει πως πρόκειται για ευρωπαϊκά σύνορα.























































