ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Καταστροφή άρματος μάχης και δεκάδες νεο-οθωμανοί φιλότουρκοι εισβολείς νεκροί στο Εμπού Κελκέλ

Συρία: Καταστροφή άρματος μάχης και δεκάδες νεο-οθωμανοί φιλότουρκοι εισβολείς νεκροί στο Εμπού Κελκέλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μαχητές του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ, που ανήκει στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), κατέστρεψαν την Πέμπτη 02/01/25 ένα φιλοτουρκικό τεθωρακισμένο όχημα και ένα φιλοτουρκικό άρμα μάχης στην πόλη Εμπού Κελκέλ.

Δεκάδες νεο-οθωμανοί φιλότουρκοι Συρο-Τουρκμένοι μισθοφόροι του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA), υποστηριζόμενοι από την Τουρκία, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις της Πέμπτης 02/01/25.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την τελευταία επίθεση από το κατοχικό τουρκικό κράτος και τους νεο-οθωμανούς φιλότουρκους μισθοφόρους του λεγόμενου Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA), το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ (MMC) ανέφερε ότι οι δυνάμεις του απέκρουσαν τις επιθέσεις στην περιοχή Αστάνα και το χωριό Μιστάχα στα νότια της Μανμπίτζ.

Οι δυνάμεις του MMC αντιμετώπισαν επίσης τις επιθέσεις στην πόλη Εμπού Κελκέλ και διασφάλισαν την ασφάλεια στην περιοχή.

Οι μαχητές των SDF κατέστρεψαν ένα τεθωρακισμένο όχημα BMB και ένα άρμα μάχης κοντά στο χωριό Ελούς.

Δεκάδες φιλότουρκοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων.

Οι μάχες συνεχίζονται στα νοτιοανατολικά της Μανμπίτζ, καθώς το κατοχικό τουρκικό κράτος βομβαρδίζει την περιοχή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βαρύ πυροβολικό, ανέφερε το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ.

Στη φωτογραφία εικονίζονται μαχητές του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ με το λάβαρό τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χακάν Φιντάν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» – Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: «Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»

Το Abeille Marengo ξεκινά θαλάσσιες έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου – Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελλαδικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας

Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν NAVTEX για το καλώδιο – Με αντι-NAVTEX απάντησε η Τουρκία

Αλ. Τσίπρας: Δεν χρειαζόμαστε καμία άδεια από την Τουρκία για να ποντίσουμε το καλώδιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr