Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η εξελισσόμενη κατάσταση στη Συρία

Η εξελισσόμενη κατάσταση στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δυνάμεις των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) έχουν αναπτυχθεί στη «ζώνη ασφαλείας» στη νότια Συρία και συνεχίζουν την περιορισμένη, προσωρινή αμυντική αποστολή τους.

Οι μάχες συνεχίζονται μεταξύ των SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις) και των SNA (Συριακός Εθνικός Στρατός) στις περιοχές Τισχρίν και Καρά-Κοζάκ, δυτικά του Ευφράτη.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο, περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις της περιοχής από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα, οι τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιτίθενται από αέρος στην περιοχή Κομπάνι, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη και drones.

Οι αυτόνομες αρχές της βορειοανατολικής Συρίας καλούν διεθνείς οργανισμούς να βοηθήσουν στη διατήρηση του Φράγματος Τισχρίν, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών μεταξύ των SDF και των SNA.

Η αυτόνομη ενεργειακή αρχή ανακοίνωσε ότι είναι απαραίτητη η αποστολή ομάδων συντήρησης στο φράγμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ώστε να αποφευχθεί η «κατάρρευσή» του.

Ο εκπρόσωπος της επαρχίας Λατάκια διέψευσε τις φήμες για είσοδο τουρκικών δυνάμεων στην επαρχία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Ο εκπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Προστατεύοντας την Ευρώπη – Αποκαλύπτοντας την αυξανόμενη απειλή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Μητσοτάκης: Με την Τουρκία έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά – ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr