ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Κεμάλ Ατατούρκ, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Ταξιαρχία Αλ Χάμζα (Τουρκμένοι), Τουρκία,


















































Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία
Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου
Ρωσικό στόχο στο Ιόνιο επρόκειτο να πλήξει το Ουκρανικό στρατιωτικό drone «φορτωμένο» με 300 κιλά εκρηκτικών υλών;
Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα - Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις
Ο Νίκος Δένδιας είδε τα drone των Πορτογάλων και ενημερώθηκε για το Embraer KC-390
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα North Press εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες τη Δευτέρα 16/06, που δείχνουν την τουρκική σημαία να κυματίζει στην κορυφή μιας ιστορικής οικίας στην ύπαιθρο της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.
Η κατοικία καταλήφθηκε πρόσφατα από Τούρκους αξιωματούχους με το πρόσχημα ότι εκεί διέμεινε κάποτε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Πηγή ανέφερε στη North Press ότι Τούρκοι αξιωματούχοι κατέλαβαν το σπίτι του Χανίφ Αγά στο χωριό Χατζ Χαλίλ, ανατολικά της πόλης Ράτζο.
Το κτίριο θεωρείται ένα από τα παλαιότερα και ιστορικά σημαντικότερα του χωριού.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τουρκικές δυνάμεις ανακαίνισαν το σπίτι και το μετέτρεψαν σε ιερό για Τούρκους αξιωματούχους, ισχυριζόμενοι ότι ο Ατατούρκ διέμεινε εκεί για μερικές ημέρες κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η πηγή πρόσθεσε ότι το ίδιο σπίτι είχε προηγουμένως λεηλατηθεί και πυρποληθεί από την Ταξιαρχία Χάμζα, λίγο μετά την κατάληψη της Αφρίν από δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία το 2018.
Μετά το περιστατικό, οι τουρκικές Αρχές υποχρέωσαν την τουρκμενική οργάνωση άτακτων κατσαπλιάδων να αποκαταστήσει και να προστατεύσει το κτίριο.
Πριν από δύο εβδομάδες, εν μέσω της αποχώρησης ορισμένων ομάδων και των οικογενειών τους από την Αφρίν, Τούρκοι αξιωματούχοι κατέλαβαν απευθείας το σπίτι.
Η πηγή ανέφερε ότι η πρόσβαση στον χώρο είναι πλέον περιορισμένη αποκλειστικά σε Τούρκους αξιωματούχους, οι οποίοι το έχουν διακοσμήσει με πορτρέτα του Ατατούρκ και έχουν υψώσει την τουρκική σημαία στην κορυφή του κτιρίου.
























































