Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην αξιωματούχος της Μοσάντ ισχυρίζεται: «Ιρανικά υποβρύχια στη Μεσόγειο ενδέχεται να αποτελούν άμεση απειλή για τις αμερικανικές δυνάμεις και το Ισραήλ»

Πρώην αξιωματούχος της Μοσάντ ισχυρίζεται: «Ιρανικά υποβρύχια στη Μεσόγειο ενδέχεται να αποτελούν άμεση απειλή για τις αμερικανικές δυνάμεις και το Ισραήλ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιρανικά υποβρύχια που βρίσκονται στη Μεσόγειο θα μπορούσαν να στοχεύσουν αμερικανικούς στόχους, ισραηλινό έδαφος και κρίσιμες θαλάσσιες διαδρομές.

Πρώην πράκτορας της ισραηλινής Μοσάντ, μιλώντας στο Jfeed υπό καθεστώς ανωνυμίας, αποκάλυψε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν διαθέτει αυτή τη στιγμή υποβρύχια που δραστηριοποιούνται στα νερά της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο, τόσο το ισραηλινό όσο και το αμερικανικό κοινό παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανενημέρωτοι για το γεγονός αυτό.

Ενώ το ναυτικό του Ιράν είχε απασχολήσει εκτενώς τα Μέσα Ενημέρωσης τα χρόνια πριν από τον τρέχοντα πόλεμο, έχει παρουσιάσει ελάχιστη πραγματική επιχειρησιακή δραστηριότητα και γενικά θεωρείται ότι στερείται σημαντικής ικανότητας δράσης.

Τα προηγούμενα χρόνια, το Ιράν είχε προχωρήσει σε αρκετές διεθνείς παραβιάσεις σε κρίσιμες ναυτιλιακές οδούς, χρησιμοποιώντας ναυτικά μέσα που έκτοτε έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από το προσκήνιο της δημοσιότητας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιρακινές πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από το Ιράν πλήττουν το Κουρδιστάν: Νεκροί μαχητές Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ

Ο Λίβανος κηρύσσει τον Ιρανό πρεσβευτή «persona non grata» και ζητά την αποχώρησή του έως την Κυριακή

«Ελάχιστες» οι πιθανότητες συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν, δηλώνουν Ισραηλινοί αξιωματούχοι στην «Post»

WSJ: Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «ένα βήμα πριν» τη σύρραξη με το Ιράν

Τραμπ: Το καθεστώς στο Ιράν έχει ήδη αλλάξει

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr