Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Καταπέλτης» η Μέρκελ κατά του Μερτς για την πολιτική του στο μεταναστευτικό

«Καταπέλτης» η Μέρκελ κατά του Μερτς για την πολιτική του στο μεταναστευτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αντίθεση της σην πολιτική της κυβέρνησης Μερτς στο μεταναστευτικό εξέφρασε η πρώην καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υπονοώντας μάλιστα ότι η πρακτική απορρίψεων στα σύνορα συνιστά παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου.

«Πρέπει να σκεφτούμε το όλο θέμα ευρωπαϊκά», δήλωσε η κυρία Μέρκελ κατά την διάρκεια δείπνου με μετανάστες σε συριακό εστιατόριο του Βερολίνου, το οποίο ήταν μάλιστα δική της πρωτοβουλία, 10 χρόνια μετά την περίφημη φράση της «θα τα καταφέρουμε».

Οι συνδαιτημόνες της ήρθαν στην Γερμανία κατά την προσφυγική κρίση του 2015 και πολλοί από αυτούς έχουν πλέον και γερμανική υπηκοότητα.

«Εάν κάποιος στα σύνορά μας δηλώσει ότι θα ζητήσει άσυλο, θα πρέπει να υποβληθεί στην σχετική νομική διαδικασία, έστω εκεί, στα σύνορα.

»Έτσι αντιλαμβάνομαι το ευρωπαϊκό δίκαιο», τόνισε η πρώην καγκελάριος, σε μια ευθεία αναφορά στις επιτόπου απορρίψεις στα σύνορα.

Η κυρία Μέρκελ ζήτησε ακόμη να μην επιτραπεί στην Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) να καθοδηγεί την πολιτική μετανάστευσης.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για την AfD και μετά να υιοθετούμε την ατζέντα τους.

»Ναι, να μειώσουμε τον αριθμό των παράνομων μεταναστών, αλλά πρέπει και να συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε τις αξίες μας», δήλωσε.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός καγκελαρίας Τόρστεν Φράι υπερασπίστηκε μεν την φράση της κυρίας Μέρκελ «θα τα καταφέρουμε», την τοποθέτησε ωστόσο στο πνεύμα της εποχής.

«Όταν ένας αρχηγός κυβέρνησης δηλώνει ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι, αυτή είναι η σωστή στάση.

»Γιατί μια κυβέρνηση δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίζει, αλλά να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Διοικητικού Δικαστηρίου Αντρέας Κορμπμάχερ εκφράζει τις αμφιβολίες του σχετικά με το εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να επιμείνει στην πορεία της μακροπρόθεσμα.

Σε συνέντευξή του στην Handelsblatt, ο κ. Κορμπμάχερ περιγράφει ως «όχι απολύτως ορθή» την ερμηνεία του υπουργού Εσωτερικών Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος εκτίμησε ως «μεμονωμένη περίπτωση» την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου του Βερολίνου να κρίνει παράνομη την απέλαση τριών Σομαλών στα σύνορα με την Πολωνία.

«Εάν ληφθούν και άλλες τέτοιες αποφάσεις, ο καγκελάριος και ο υπουργός Εσωτερικών θα πρέπει σίγουρα να επανεξετάσουν την στάση τους», τονίζει ο δικαστής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν είναι εύκολη υπόθεση η λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα: 700.000 οι Εβραίοι πρόσφυγες από τις μουσουλμανικές χώρες στο Ισραήλ

Άνγκελα Μέρκελ: Φταίμε όλοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Γερμανία: Νέοι με κατάθλιψη προτιμούν την Τεχνητή Νοημοσύνη αντί τους ειδικούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr