ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πύρινη κόλαση στο Λασίθι – Καίγονται σπίτια και απειλούνται ξενοδοχεία

Πύρινη κόλαση στο Λασίθι – Καίγονται σπίτια και απειλούνται  ξενοδοχεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολονύχτια και τιτάνια αναμένεται να είναι η μάχη με τις φλόγες ανατολικά της Ιεράπετρας, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 02/07 στην περιοχή Αχλιά και γρήγορα πήρε διαστάσεις.

Η επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να μάχονται με τις φλόγες όλες αυτές τις ώρες, ενώ για τη μεγάλη φωτιά ενεργοποιήθηκε και το 112.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr το πύρινο μέτωπο ξεπερνά τα έξι χιλιόμετρα, έχει φτάσει στη θάλασσα, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 10 μποφόρ.

Στη μάχη έχουν ριχτεί τουλάχιστον 150 πυροσβέστες με 27 υδροφόρες, ενώ στην όλη προσπάθεια πριν πέσει το σκοτάδι, τρία πτητικά μέσα έδωσαν πραγματικό αγώνα με ρίψεις νερού από αέρος, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να περιοριστεί, με το μέτωπο να καίει ανεξέλεγκτο.

Το γεγονός εντείνει την ανησυχία, ενώ το βράδυ προβλέπεται δύσκολο, καθώς το σκοτάδι δεν είναι σύμμαχος στην όλη επιχείρηση.

Την ίδια ώρα, τεράστια είναι η αγωνία και ο φόβος, καθώς στο σημείο υπάρχουν ξενοδοχεία, σπίτια, επιχειρήσεις, αλλά και θερμοκήπια που κινδυνεύουν να καούν.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ιεράπετρας Νεκτάριο Παπαδάκη, που μίλησε στην ΕΡΤ, καίγονται σπίτια στα Φέρμα, ενώ απειλούνται ξενοδοχεία και επιχειρήσεις με τους ανέμους να πνέουν στα 8 και 9 μποφόρ.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές για άτομα που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο ΑΠΕ ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Παραβολιδάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κρήτη: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 54χρονο για τη δολοφονία του 21χρονου – Φόβοι για βεντέτα

Κρήτη: 54χρονος πατέρας σκότωσε 20χρονο που θεωρούσε υπαίτιο για τον θάνατο του γιου του

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Επιμένει για μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό – Η εκτίμηση για το ηφαίστειο της Σαντορίνης

85η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης: Εκδηλώσεις μνήμης από τους Έλληνες Αυστραλίας και Νέα Ζηλανδίας

«Σανδαλάκηδες» ακτιβιστές του Στολίσκου για τη Γάζα μεταφέρθηκαν στην Κρήτη μετά από ισραηλινή αναχαίτιση – Ανακοίνωση ΥΠΕΞ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr