ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μια απρόσμενη και δυσάρεστη εμπειρία βίωσε ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, Βαγγέλης Δημητρόπουλος, όταν έπεσε θύμα κλοπής κατά τη διάρκεια μετακίνησής του με το Μετρό στην Αθήνα.
Ο γιατρός, που κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο για να παραστεί σε επαγγελματικό συνέδριο, βρέθηκε σε απόγνωση όταν διαπίστωσε ότι το πορτοφόλι του, με χρήματα, ταυτότητα, πιστωτικές κάρτες και διπλώματα, είχε κλαπεί, αφήνοντάς τον χωρίς τη δυνατότητα να συνεχίσει το ταξίδι του ή να επιστρέψει στον Πύργο.
Μιλώντας αποκλειστικά στο ΕΡΤnews και την εκπομπή Newsroom, ο κ. Δημητρόπουλος περιέγραψε με λεπτομέρειες το περιστατικό που τον οδήγησε σε αυτή την πρωτοφανή για τον ίδιο κατάσταση.
Όλα ξεκίνησαν όταν επιβιβάστηκε στο Μετρό από τον σταθμό του Περιστερίου με προορισμό το αεροδρόμιο.
Στον σταθμό του Συντάγματος, ωστόσο, επικράτησε έντονος συνωστισμός λόγω καθυστερήσεων στις συρμούς. «Μέσα σε αυτό το χαώδες σκηνικό, το πορτοφόλι μου εξαφανίστηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός, περιγράφοντας τη στιγμή που άγνωστοι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την πολυκοσμία για να του το αφαιρέσουν.
Η δυσάρεστη έκπληξη ήρθε όταν έφτασε στο αεροδρόμιο και επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το πορτοφόλι του. «Διαπίστωσα ότι δεν είχα τίποτα: ούτε χρήματα, ούτε ταυτότητα, ούτε κάρτες, ούτε τα διπλώματά μου», εξήγησε.
Χωρίς χρήματα ή έγγραφα, ο κ. Δημητρόπουλος βρέθηκε σε αδιέξοδο, καθώς δεν μπορούσε ούτε να συνεχίσει το ταξίδι του ούτε να επιστρέψει στην πόλη του.
Σε μια στιγμή απόγνωσης, όπως δήλωσε, πήρε την απόφαση να ζητήσει βοήθεια από τους περαστικούς: «Άπλωσα το χέρι και άρχισα να ζητιανεύω», είπε, περιγράφοντας την πρωτόγνωρη για εκείνον εμπειρία.
Η ανθρωπιά των συμπολιτών του, ωστόσο, δεν τον άφησε μόνο. Χάρη στη συνδρομή των επιβατών, ο κ. Δημητρόπουλος κατάφερε να συγκεντρώσει 23 ευρώ, ποσό που του επέτρεψε να εξασφαλίσει το εισιτήριο της επιστροφής του στον Πύργο.
«Ήταν μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η αλληλεγγύη των ανθρώπων με συγκίνησε», σημείωσε, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του.
Λίγες ώρες αργότερα, το πορτοφόλι του εντοπίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων, αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, είχε αδειάσει από χρήματα.
Οι πιστωτικές του κάρτες είχαν ήδη ακυρωθεί για λόγους ασφαλείας, ενώ ο ίδιος προχώρησε στη υποβολή μήνυσης κατά αγνώστων, ελπίζοντας ότι οι αρχές θα εντοπίσουν τους υπευθύνους.
Το περιστατικό αυτό φέρνει στο προσκήνιο τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, όπως το μετρό, και αναδεικνύει την ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση κατά τις μετακινήσεις.
Παράλληλα, η ιστορία του κ. Δημητρόπουλου αποτελεί ένα παράδειγμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης που μπορεί να αναδειχθεί ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, προσφέροντας μια νότα αισιοδοξίας μέσα από την περιπέτειά του.






























































ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW





































