ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακτιβιστές, Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Γιώργος Γεραπετρίτης, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Υπουργείο Εξωτερικών,


















































Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»
Νέα Στρατηγική Πολέμου του Ισραήλ: Προληπτική Άμυνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, οργανώνεται ειδική πτήση τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025 για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών που συμμετείχαν στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla».
Το αεροπλάνο θα προσγειωθεί στο κοντινό διεθνές αεροδρόμιο Εϊλάτ-Ραμόν (Eilat-Ramon) για να παραλάβει τους 27 «σανδαλάκηδες ακτιβιστές» και να τους επιστρέψει με ασφάλεια στην Αθήνα αυθημερόν.
Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με όλα τα επίπεδα της ισραηλινής διπλωματίας, με στόχο την ταχεία διεκπεραίωση των διαδικασιών απέλασης και επαναπατρισμού.
Η Αθήνα απαιτεί την άμεση ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών, ενώ ο κ. Γεραπετρίτης είχε εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του.
Η Ελληνίδα Πρέσβης στο Ισραήλ επισκέφθηκε την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, για δεύτερη φορά μέσα στο Σαββατοκύριακο το κέντρο κράτησης όπου κρατούνται οι 27 πολίτες στην έρημο Νεγκέβ (Negev), μέχρι την απέλασή τους.
Σύμφωνα με αναφορές, 11 από τους 27 Έλληνες «σανδαλάκηδες ακτιβιστές» έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας ως διαμαρτυρία για την, όπως τη χαρακτηρίζουν, παράνομη κράτησή τους.
Ωστόσο, κατά τις επισκέψεις της ελληνικής αντιπροσωπείας, διαπιστώθηκε ότι όλοι οι «σανδαλάκηδες ακτιβιστές» είναι καλά στην υγεία τους και τους παρέχεται κάθε αναγκαία υποστήριξη και συνδρομή.
Η δικηγόρος των «σανδαλάκηδων ακτιβιστών», Άσαντ Μπεσάρα (Assad Beshara), μετέφερε στην απεσταλμένη του ΕΡΤnews, Αδαμαντία Λιόλιου, ότι το ηθικό τους είναι ανεβασμένο.
«Θέλουν να διαδώσουν το μήνυμα ότι είναι εδώ για έναν σπουδαίο λόγο», τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι πολύ κουρασμένοι.
























































