ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε εξέλιξη οι διεργασίες για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σε εξέλιξη οι διεργασίες για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε τροχιά σύγκλησης βρίσκεται μια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με αντικείμενο την κατάσταση στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το CBS News.

Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί εντός της Κυριακής 04/01, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να μετατεθεί για το πρωί της Δευτέρας 05/01.

Ο απεσταλμένος της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ, Σαμουέλ Ρεϊνάλντο Μονκάδα Ακόστα, ζήτησε την κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου προκειμένου να εξεταστούν «πράξεις επιθετικότητας που διαπράχθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Παράλληλα, αίτημα για συνεδρίαση υπέβαλε και η κυβέρνηση της Κολομβίας, η οποία συμμετέχει στο Συμβούλιο Ασφαλείας ως μη μόνιμο μέλος, ενώ η Ρωσία, υπό την ιδιότητα του μόνιμου μέλους, στήριξε τις εκκλήσεις για την έκτακτη σύγκληση του οργάνου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Τεχεράνη: «Διακήρυξη αμερικανικής ήττας» η συμφωνία για τη Μέση Ανατολή

Υεμένη: Πολεμικό «θησαυροφυλάκιο» $900 εκατ. σε κρυπτονομίσματα έχτισαν οι Χούτι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr