ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βιολάντα»: Διέκοψαν την έρευνα στο εργοστάσιο υπό τον φόβο νέας έκρηξης

«Βιολάντα»: Διέκοψαν την έρευνα στο εργοστάσιο υπό τον φόβο νέας έκρηξης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε προσωρινή διακοπή των ερευνών στο εργοστάσιο μπισκότων της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα προχώρησαν οι Αρχές, λόγω του αυξημένου κινδύνου νέας έκρηξης.

Η διαρροή προπανίου χαρακτηρίζεται εκτεταμένη, καθώς το αέριο έχει διεισδύσει έως και 25 μέτρα κάτω από το έδαφος.

Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού για τον περιορισμό των καπνών που εξακολουθούν να εκλύονται από τις εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι στα έγγραφα και στις άδειες λειτουργίας της εταιρείας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός πληρούσαν τους κανόνες ασφαλείας.

Οι επιτόπιες έρευνες έχουν ανασταλεί, ωστόσο συνεχίζεται ο έλεγχος των τεχνικών στοιχείων, με έμφαση σε πιθανές παραλείψεις, όπως η απουσία συστημάτων πυρασφάλειας στο υπόγειο όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Για την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία στα Τρίκαλα από την Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, με συγκέντρωση στις 11.00 στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων και παράλληλη κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρχε έντονη οσμή αερίου στους χώρους του εργοστασίου, χωρίς να ληφθούν μέτρα, γεγονός που οδήγησε στην έκρηξη με τραγικό απολογισμό τον θάνατο πέντε εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ικαρία: Γάλλος τουρίστας ανασύρθηκε νεκρός από δύσβατο σημείο

Καθαρισμός οικοπέδων: Οι υποχρεώσεις και τα πρόστιμα – Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ

Τραγωδία στον Κολωνό: Δύο νεκροί από πυρκαγιά σε διαμέρισμα (βίντεο)

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι σε νοσοκομείο στη Λάρισα – Ταξίδευε οδικώς όταν ένιωσε αδιαθεσία

Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: Προσπάθεια συγκάλυψης η αναβολή της δίκης για τα βίντεο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr