ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χίος: Τουλάχιστον 14 νεκροί μετανάστες – Τραυματίες 2 λιμενικοί μετά από συμπλοκή με σκάφος διακινητών

Χίος: Τουλάχιστον 14 νεκροί μετανάστες – Τραυματίες 2 λιμενικοί μετά από συμπλοκή με σκάφος διακινητών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τραγωδία με τουλάχιστον 14 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες στη Χίο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας διακινητές μετέφεραν με ταχύπλοο μετανάστες το οποίο συγκρούστηκε με το σκάφος του λιμενικού.

Ειδικότερα, και όπως ανακοίνωσε το ΥΕΝ: «Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή Μυρσινιδίου στη Χίο μετά από σύγκρουση ταχύπλοου σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες με πλωτό του ΛΣ.

»Στην περιοχή βρίσκονται 4 πλωτά, 1 ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες ιδιώτες δύτες, ενώ στο σημείο επιχειρεί και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

»Χωρίς τις αισθήσεις τους έχουν εντοπιστεί 14 αλλοδαποί, ενώ έχουν τραυματιστεί και 2 στελέχη του λιμενικού (ένας άνδρας και μια γυναίκα), τα οποία διακομίστηκαν στο Γενικό Nοσοκομείο Xίου.

»Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται επίσης 24 διασωθέντες αλλοδαποί».

Μεταξύ των τραυματιών είναι 7 παιδιά, καθώς και μια έγκυος.

Στην Χίο στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να καταφθάνουν στο λιμάνι της Χίου και να παραλαμβάνουν τραυματίες.

Επίσης η χώρα μας εξέδωσε NOTAM για τις έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 21,00 και σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος του Λιμενικού εντόπισε το ταχύπλοο των διακινητών, τους έκαναν σήμα να επιστρέψουν και εκείνοι φαίνεται πως κινήθηκαν προς το σκάφος του ΛΣ και έτσι συγκρούστηκαν.

Πληροφορίες για πυροβολισμούς δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Όλα αυτά βέβαια θα αποσαφηνιστούν τις επόμενες ώρες και κυρίως για το πώς τελικά συγκρούστηκαν τα δύο σκάφη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα – Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία

Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου

UFO στην Ελλάδα: Τα έγγραφα του Πενταγώνου αποκαλύπτουν τρία περιστατικά στο Αιγαίο – Η δήλωση Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr