ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κίνημα Αλλαγής, Κλιματική Αλλαγή, Νικόλας Φαραντούρης, ΠΑΣΟΚ, Πρόσφυγες, Σάκης Αρναούτογλου, Συρία,


















































Σοκαριστικό βίντεο με εξαγριωμένο ελέφαντα που σκοτώνει 75χρονο Αμερικανό εκατομμυριούχο
Washington Post: Το Ιράν χτύπησε πολύ περισσότερες βάσεις των ΗΠΑ από ό,τι έχει αναφερθεί
Ο φόβος των ΜΙΚΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Νέο «χτύπημα» Καραμανλή: Σκανδαλώδης και πελατειακή η διαχείριση των αγροτικών ενισχύσεων
Οικ. Πατριάρχης και Αλέξης Τσίπρας: Εκκλησία και Αριστερά με κοινές ανθρωπιστικές αρχές και αξίες - Η Ελλάδα κράτος-πυλώνας της περιφερειακής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στη σκιά της τραγωδίας την Τρίτη 03/02 στη Χίο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τους «Κλιματικούς πρόσφυγες». σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης.
«Κλιματικοί Πρόσφυγες» θεωρούνται άνθρωποι που εγκαταλείπουν τα μέρη τους, τις χώρες τους και τις εστίες τους σε όλον τον κόσμο λόγω ξηρασίας, πλημμυρών, ερημοποίησης, λειψυδρίας και ακραίων καιρικών φαινομένων.
Όπως τόνισαν οι δύο ευρωβουλευτές «ακόμη και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε κλιματικούς πρόσφυγες από κράτη μέλη και οι πρώτοι δυστυχώς έρχονται απ’ την Ελλάδα και τη Θεσσαλία μετά τον Daniel».

Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές Νικόλα Φαραντούρη και Σάκη Αρναούτογλου «οι λύσεις βρίσκονται εκεί που υπάρχει το πρόβλημα: Δράσεις και πόροι για το κλίμα και την προστασία των ανθρώπων στις εστίες τους, ώστε να μην χρειαστεί να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς».
Όπως αποκάλυψε ο Νικόλας Φαραντούρης που επισκέφθηκε τη Συρία 7-9 Μαρτίου στις μεγάλες σφαγές Χριστιανών και Αλαουιτών, «η σοβαρή ξηρασία της περιόδου 2006–2010 στη Συρία, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες αποτυχίες καλλιεργειών, οδήγησε στον θάνατο έως και το 85% του ζωικού κεφαλαίου και εκτόπισε περίπου 1,5 εκατομμύριο κατοίκους αγροτικών περιοχών προς τα αστικά κέντρα.
»Η περιβαλλοντική αυτή καταστροφή επιδείνωσε τις ήδη υπάρχουσες κοινωνικοοικονομικές ανισορροπίες, συμβάλλοντας στο ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου και στη δημιουργία μιας μαζικής προσφυγικής κρίσης».

🚨 Στη σκιά της χθεσινής τραγωδίας στη Χίο, συζητήσαμε για τους «Κλιματικούς πρόσφυγες» στην εκδήλωση που διοργανώσαμε με τον συνάδελφο ευρωβουλευτή (S&D) Σάκη Αρναούτογλου @arnaoutogloumep και εκλεκτούς προσκεκλημένους @tnantsou στο Ευρ. Κοινοβούλιο 🇪🇺🇬🇷
📍Κλιματικοί Πρόσφυγες:… pic.twitter.com/yASWA4hLbb— Νικόλας Φαραντούρης / Nikolas Farantouris (@NFarantouris) February 4, 2026
























































