ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Ο επόμενος στόχος είναι η Κούβα

Τραμπ: Ο επόμενος στόχος είναι η Κούβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Κούβα ενδέχεται να είναι ο επόμενος στόχος της στρατηγικής «αλλαγής καθεστώτων» της κυβέρνησής του, εκτιμώντας ότι η κομμουνιστική κυβέρνηση της Αβάνας «θα καταρρεύσει σύντομα».

Σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο CNN, ο Τραμπ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση της Κούβας -που βρίσκεται στην εξουσία από την επανάσταση του 1959- βρίσκεται κοντά στο τέλος της.

«Η Κούβα θα πέσει πολύ σύντομα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί πως υπάρχουν προϋποθέσεις για πολιτική αλλαγή στο νησί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του θα μπορούσε να επιχειρήσει διαπραγμάτευση με την Αβάνα και ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο θα αναλάβει ρόλο στις σχετικές πρωτοβουλίες όταν ολοκληρωθεί η τρέχουσα κρίση στη Μέση Ανατολή.

«Θα βάλω τον Μάρκο εκεί και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί.

»Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε σε άλλα ζητήματα, αλλά η Κούβα είναι έτοιμη, μετά από δεκαετίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η πολιτική του απέναντι στην Κούβα είναι αποτέλεσμα δεκαετιών παρακολούθησης της κατάστασης στο νησί.

«Παρακολουθώ την Κούβα εδώ και 50 χρόνια και τώρα η εξέλιξη αυτή ήρθε σχεδόν από μόνη της», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε πολεμική ετοιμότητα: Σε κατάσταση επιφυλακής οι ένοπλες δυνάμεις ΗΠΑ και Ισραήλ

ΗΠΑ: Το παρασκήνιο της κλιμακούμενης σύγκρουσης μεταξύ του Υπουργού Πολέμου Χέγκσεθ και του Υπουργού Στρατού Ντρίσκολ

Το Ιράν απέρριψε τις διαπραγματεύσεις – Ο Τραμπ παρέτεινε την κατάπαυση του πυρός με το Ιράν

Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν κάμερες σε «κάθε σπιθαμή» των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν

Το Πακιστάν αναμένει την επίσημη απάντηση του Ιράν για τη συμμετοχή στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr