ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύμβουλος Ανώτατου Ηγέτη Ιράν: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι την αποζημίωση του Ιράν

Σύμβουλος Ανώτατου Ηγέτη Ιράν: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι την αποζημίωση του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Μοχσέν Ρεζαΐ, ανώτερος στρατιωτικός σύμβουλος του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, δήλωσε ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν έως ότου το Ιράν λάβει πλήρη αποζημίωση για τις ζημίες που έχει υποστεί.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα που μεταδόθηκε τη Δευτέρα 23/03, ο Ρεζαΐ δεσμεύτηκε επίσης ότι το Ιράν θα συνεχίσει τη μάχη μέχρι «να αρθούν όλες οι οικονομικές κυρώσεις και να εξασφαλιστούν νομικά δεσμευτικές διεθνείς εγγυήσεις που θα αποτρέπουν την ανάμειξη των ΗΠΑ στο Ιράν».

«Διαπιστώνουμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας διεξάγουν επιχειρήσεις και δραστηριότητες με σθένος.

»Το ηγετικό μας οικοδόμημα, μετά την επιλογή του νέου ηγέτη, έχει τεθεί σταθερά υπό τη διαχείρισή του», ανέφερε ο Ρεζαΐ.

Ο σύμβουλος υποστήριξε ότι «ο πόλεμος είχε ουσιαστικά τελειώσει» πριν από περισσότερο από μία εβδομάδα και ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν έτοιμες να σταματήσουν και να επιδιώξουν κατάπαυση του πυρός».

Ωστόσο, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «πίεσε για τη συνέχισή του», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ρεζαΐ ισχυρίστηκε ότι μετά τη 15η ημέρα, «οι ΗΠΑ κατάλαβαν ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε δρόμος προς τη νίκη σε αυτόν τον πόλεμο».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, ανέφερε νωρίτερα τη Δευτέρα 23/03 σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «X», ότι οι Ιρανοί απαιτούν την «πλήρη και παραδειγματική τιμωρία» των «επιτιθέμενων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ προτίθεται να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης την Κυριακή 08/11

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ μαζί στην άμυνα, την ενέργεια, την ειρήνη και την ασφάλεια – Χαλύβδινη συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο

Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί-Άραβες βουλευτές στηρίζουν τον Άιζενκοτ για πρωθυπουργό, για να φύγει ο Νετανιάχου

Αυτές είναι οι μουσουλμάνες που εκλέχτηκαν στις ΗΠΑ

Independent: Ο Ρούμπιο συζητείται έντονα ότι θα φύγει από την κυβέρνηση Τραμπ για να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr