ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελλάδα και Ισραήλ οριστικοποίησαν την αγορά ισραηλινού συστήματος πυροβολικού

Ελλάδα και Ισραήλ οριστικοποίησαν την αγορά ισραηλινού συστήματος πυροβολικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα υπουργεία Άμυνας της Ελλάδας και του Ισραήλ πραγματοποίησαν τελετή υπογραφής στην Αθήνα για μια συμφωνία που προβλέπει την προμήθεια συστημάτων πυροβολικού πυραύλων ακριβείας PULS στον Ελληνικό Στρατό, όπως ανακοίνωσε το ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας.

Η συμφωνία ανέρχεται περίπου στα 2,3 δισεκατομμύρια σέκελ (περίπου 757,84 εκατομμύρια δολάρια).

Το υπουργείο αναφέρει ότι η συμφωνία αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής «για την επέκταση των ισραηλινών αμυντικών εξαγωγών ως βασικό εργαλείο για την ενίσχυση της οικοδόμησης των δυνάμεων των IDF (Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων), την προώθηση πολιτικών στόχων και την υποστήριξη της αμυντικής βιομηχανίας και της οικονομίας».

Το σύστημα PULS, κατασκευασμένο από την ισραηλινή εταιρεία Έλμπιτ (Elbit), έχει βεληνεκές έως και 300 χιλιόμετρα (190 μίλια) και θα συμβάλει στην προστασία των βορειοανατολικών συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία, καθώς και των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή εξαρτημάτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας, η συμφωνία θα υλοποιηθεί σε βάθος τεσσάρων ετών, ενώ θα ακολουθήσει μια δεκαετία υποστήριξης και συντήρησης.

Η Ελλάδα και το Ισραήλ διατηρούν ισχυρούς οικονομικούς και διπλωματικούς δεσμούς, έχουν πραγματοποιήσει αρκετές κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τα τελευταία χρόνια και λειτουργούν ένα κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης στη νότια Ελλάδα.

Οι Έλληνες νομοθέτες ενέκριναν τον Δεκέμβριο την αγορά 36 συστημάτων PULS.

Η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι θα δαπανήσει περίπου 28 δισεκατομμύρια ευρώ (32,66 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2036 για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της, καθώς εξέρχεται από τη χρεωστική κρίση της περιόδου 2009-2018 και προσπαθεί να συμβαδίσει με την ιστορική της αντίπαλο, την Τουρκία.

Παράλληλα, η Ελλάδα βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ισραήλ για την ανάπτυξη ενός αντιαεροπορικού και αντιπυραυλικού αμυντικού θόλου.

Πηγή: TIMES of ISRAEL

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ βομβάρδισε αεροδρόμια της Τεχεράνης – Κατέστρεψε δεκάδες ιρανικά αεροσκάφη

Νέες ισχυρές εκρήξεις στη μεγαλύτερη πετροχημική εγκατάσταση του Ιράν

85 χρόνια από τη γερμανική εισβολή – Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα δεν επέλεξε τη στάση του “επιτήδειου ουδέτερου”» – Η ελληνική πυξίδα

Νεκρός ο αρχηγός πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης, Ματζίντ Χαντεμί, σε αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα

Το Ιράν εκτιμά ότι θα τερματίσει τον πόλεμο με τους δικούς του όρους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...