ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 25,6% η ΝΔ – Δεύτερη η ΕΛΑΣ του Τσίπρα – Τέταρτο το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 25,6% η ΝΔ – Δεύτερη η ΕΛΑΣ του Τσίπρα – Τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σημαντικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24, καθώς η εμφάνιση των νέων κομμάτων του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίας Καρυστιανού μεταβάλλει ριζικά τους συσχετισμούς δυνάμεων στην αντιπολίτευση και οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στην τέταρτη θέση.

Στην πρώτη επίσημη καταγραφή πρόθεσης ψήφου, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων, μετά την ανακοίνωση των δύο νέων κομμάτων, η ΝΔ συγκεντρώνει 25,6%, η ΕΛΑΣ 13%, η Ελπίδα Ελευθερίας 10,5% και το ΠΑΣΟΚ 8,8%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 1,4%.

Ιδιαίτερα υψηλό παραμένει το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο φτάνει το 16,1%, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μεταβολών.


Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη δύναμη με 30,5%, παρουσιάζοντας μικρή υποχώρηση σε σχέση με τον Μάιο, όταν βρισκόταν στο 31,2%. Ωστόσο, το κυρίαρχο εύρημα της έρευνας είναι η δυναμική είσοδος του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα ΕΛΑΣ, το οποίο καταγράφεται στη δεύτερη θέση με 15,5%, ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» με 12,6%.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως άμεση συνέπεια τη σημαντική υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο από το 14,4% που κατέγραφε τον Μάιο πέφτει στο 10,5%, χάνοντας σχεδόν τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες και υποχωρώντας πλέον στην τέταρτη θέση. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από το 4,3% περιορίζεται στο 1,7%, γεγονός που δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της εκλογικής του επιρροής μετακινείται προς το νέο εγχείρημα του πρώην πρωθυπουργού.

Απώλειες καταγράφουν επίσης το ΚΚΕ, που υποχωρεί από το 7,8% στο 6,5%, η Ελληνική Λύση που πέφτει από το 9,4% στο 5,9%, καθώς και η Πλεύση Ελευθερίας που από το 8,2% περιορίζεται στο 5,0%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απάντηση Αλέξη Τσίπρα σε Έντι Ράμα: «Κατανοώ τον εκνευρισμό της στιγμής και για αυτό δεν θυμώνω»

Έντρομος ο κουτοπόνηρος Έντι Ράμα απολογείται σαν υποτελής στον Αλέξη Τσίπρα -και όχι στον φίλο του Μητσοτάκη- για τα επεισόδια στο Ζβέρνετς

Θεώνη (ΕΛ.Α.Σ.): Φοροελάφρυνση μισθωτών, επανίδρυση κοινωνικού κράτους και προστασία από την ακρίβεια

Αλβανία: Διαδήλωση στο Ζβέρνετς – Αλβανοί κουκουλοφόροι χτύπησαν σοβαρά Έλληνα – Η ΕΛ.Α.Σ. (Τσίπρας) απαιτεί «διαβήματα διαμαρτυρίας» και προστασία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αποδομεί τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για επίδομα 150 ευρώ και ντίζελ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...