ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζέι Ντι Βανς: Οι ΗΠΑ κοντά σε συμφωνία με το Ιράν – «Τώρα, στο Ισραήλ μπορεί να αρέσει αυτό, μπορεί και να μην αρέσει»

Τζέι Ντι Βανς: Οι ΗΠΑ κοντά σε συμφωνία με το Ιράν – «Τώρα, στο Ισραήλ μπορεί να αρέσει αυτό, μπορεί και να μην αρέσει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην παραδοχή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ «έχουν πολλά κοινά συμφέροντα, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τα συμφέροντά μας αποκλίνουν», προχώρησε ο Τζέι Ντι Βανς, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του Fox News για το πόσο «ανησυχεί για το γεγονός ότι το Ισραήλ κατασκοπεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες και ενεργεί αυθαίρετα στο Λίβανο».

«Νομίζω ότι ο Πρόεδρος ήταν πολύ σαφής σε αυτό το σημείο: ενώ το Ισραήλ έχει προφανώς ορισμένους στόχους, ο κύριος στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράν είναι να διασφαλίσουν ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα», είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος χωρίς να απαντήσει ουσιαστικά στις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Ο Βανς υποστήριξε ότι «κατά τη διάρκεια του τελευταίου ενάμιση έτους, έχουμε δημιουργήσει τον απαραίτητο χώρο όπου ο πρόεδρος πιστεύει -και νομίζω ότι έχει δίκιο- ότι μπορούμε να επιτύχουμε τη μακροπρόθεσμη διευθέτηση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν».

«Τώρα, στο Ισραήλ μπορεί να αρέσει αυτό, μπορεί και να μην αρέσει.

»Αλλά ουσιαστικά, πιστεύουμε ότι αυτό είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν οι Ιρανοί «προσπαθούν να παίξουν» με τους Αμερικανούς διαπραγματευτές, ο Βανς απάντησε:

«Όλοι προσπαθούν πάντα να παίξουν με όλους», ενώ υποστήριξε ότι, σε αντίθεση με τη συμφωνία που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Τραμπ, το πρόβλημα με τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα «είναι ότι δεν υπήρχε ένα κατάλληλο καθεστώς επιθεωρήσεων για να διασφαλιστεί ότι οι Ιρανοί δεν θα μπορούσαν ποτέ να κατασκευάσουν πυρηνικό όπλο.

»Αυτή είναι μία από τις μεγάλες διαφορές μεταξύ του τι συνέβη τότε και του τι θα επιτύχει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, υποθέτοντας ότι τελικά θα καταφέρουμε να συνάψουμε συμφωνία.

»Θα υιοθετήσουμε τη στάση: “Εκπληρώστε την αποστολή του προέδρου, αλλά επαληθεύστε μακροπρόθεσμα ότι οι Ιρανοί τηρούν τη συμφωνία”.

»Είναι δύσκολο εγχείρημα, αλλά ο πρόεδρος μας έχει θέσει σε καλή θέση για να το επιτύχουμε».

Ο Βανς ισχυρίστηκε επίσης ότι οι Ιρανοί «δεν θέλουν να συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος, δεν είναι προς το συμφέρον τους, και νομίζω ότι έρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και βάζουν κάποια πράγματα στο τραπέζι.

»Φυσικά θα το επαληθεύσουμε, αλλά αν καταλήξουμε σε αυτή τη συμφωνία, θα είναι μια μεγάλη νίκη για τον αμερικανικό λαό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζελένσκι: Η Ρωσία δίνει δορυφορικές εικόνες στο Ιράν για να χτυπά αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο

Κυρώσεις των ΗΠΑ σε χρηματοπιστωτικά δίκτυα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Χαμάς με έδρα την Τουρκία και τη Βρετανία

Τραμπ: Η Σαουδική Αραβία πρέπει να προσχωρήσει στις Συμφωνίες του Αβραάμ για να λάβει πυρηνική συμφωνία

Ρούμπιο: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα μέχρι να λογικευτεί»

Ιράν: Απειλές για ολικό ενεργειακό μπλακάουτ στον Κόλπο – Ναρκοθέτηση των Στενών του Ορμούζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr