ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τα «ξύλινα τείχη» Ελλάδας-Ισραήλ φυλάνε την Ανατ. Μεσόγειο - Ο νεο-οθωμανισμός θα βυθιστεί στις θάλασσές μας!
Qatargate: Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
Παραίτηση-σεισμός του Κιρ Στάρμερ υπό το βάρος εσωκομματικής «εξέγερσης»
20 μήνες φυλάκιση στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και 18 μήνες στον Μιχάλη Σταυριανουδάκη - ΕΛ.Α.Σ.: «Ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική αλαζονεία»
Ο Νικόλας Φαραντούρης έδειξε σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς βουλευτές την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε μια κίνηση με ιδιαίτερο γεωπολιτικό βάρος, η Αίγυπτος και η Τουρκία διεξήγαγαν κοινά αεροπορικά γυμνάσια για πρώτη φορά μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια, με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών F-16 και από τις δύο πλευρές.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στο Κάιρο και την Άνκυρα εμβαθύνεται με ρυθμούς που ξεπερνούν κατά πολύ τις αρχικές προβλέψεις των αναλυτών.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η στρατιωτική επαναπροσέγγιση Καΐρου και Άγκυρας.
Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ολοκλήρωση των κοινών αεροπορικών γυμνασίων επί αιγυπτιακού εδάφους, η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία δήλωσε δυναμικό «παρών» και στην Τουρκία.
Συγκεκριμένα, πέντε αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 Block 52 προσγειώθηκαν εντός της εβδομάδας στην αεροπορική βάση του Ικονίου.
Σκοπός της μεταστάθμευσης είναι η συμμετοχή των αιγυπτιακών πληρωμάτων στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση αεροπορικής μάχης «Anatolian Eagle 2026» που διοργανώνουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.























































