ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία και Βρετανία φοβούνται και ετοιμάζονται για πόλεμο με τη Ρωσία

Γερμανία και Βρετανία φοβούνται και ετοιμάζονται για πόλεμο με τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρώπη επιστρέφει σε πολεμικούς σχεδιασμούς που είχαν εγκαταλειφθεί μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Γερμανία και Βρετανία προετοιμάζουν πλέον τις κρατικές υποδομές τους για το ενδεχόμενο μιας μεγάλης σύγκρουσης με τη Ρωσία, από τα νοσοκομεία και τα καταφύγια μέχρι τα υπουργεία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Στη Γερμανία, σύμφωνα με το Bloomberg, οι Αρχές προχωρούν στην προετοιμασία του συστήματος Υγείας για ένα πολεμικό σενάριο.

Νοσοκομεία καταγράφουν διαθέσιμες κλίνες, προσωπικό και φάρμακα, ενώ εξετάζεται ακόμη και η επαναλειτουργία εγκαταστάσεων της εποχής του Ψυχρού Πολέμου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση νοσοκομείου στην Ουλμ, κάτω από το οποίο υπάρχει υπόγειο καταφύγιο που ολοκληρώθηκε το 1979 και μπορεί να φιλοξενήσει έως 2.000 ανθρώπους για 90 ημέρες.

Παράλληλα, τα γερμανικά στρατιωτικά σενάρια προβλέπουν ότι σε περίπτωση επίθεσης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ έως και 1.000 τραυματίες στρατιώτες την ημέρα θα μπορούσαν να μεταφέρονται στη Γερμανία.

Στη Βρετανία, την ίδια ώρα, όλα τα υπουργεία καλούνται να επικαιροποιήσουν το λεγόμενο «Βιβλίο Πολέμου», τα σχέδια δηλαδή για τη λειτουργία του κράτους σε περίπτωση σύγκρουσης.

Τα σχέδια προβλέπουν μεταξύ άλλων κινητοποίηση πολιτών και βιομηχανίας, λειτουργία των νοσοκομείων σε συνθήκες πολέμου, περιορισμούς στην τροφοδοσία και προστασία κρίσιμων υποδομών.

Το βρετανικό σύστημα είχε ουσιαστικά εγκαταλειφθεί μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Τώρα επανέρχεται, ενώ τα νέα σχέδια θα δοκιμαστούν σε μεγάλη άσκηση εσωτερικής άμυνας το 2027, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αξιωματούχων και κυβερνητικών υπηρεσιών.

Το κοινό στοιχείο είναι σαφές: δύο από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες δεν περιορίζονται πλέον στη στρατιωτική ενίσχυση, αλλά προετοιμάζουν ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό για το ενδεχόμενο ενός πολέμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι μια σύγκρουση με τη Ρωσία θεωρείται βέβαιη ή άμεση.

Δείχνει όμως ότι το ενδεχόμενο μιας μεγάλης πολεμικής αναμέτρησης αντιμετωπίζεται πλέον ως σενάριο για το οποίο Γερμανία και Βρετανία πρέπει να είναι πρακτικά προετοιμασμένες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας Αχιλλέας Αιμιλιανίδης για τη «γέννηση» του Κυπριακού στα χρόνια του Ελ. Βενιζέλου – Πότε η Βρετανία μάς έδωσε την Κύπρο και η Αθήνα αρνήθηκε

Αλλεπάλληλες απειλές για βόμβες σε αεροπλάνα – Απειλή και σε πτήση της Aegean Airlines

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η βρετανική κυβέρνηση λέει «όχι» στην οριστική επιστροφή τους στην Ελλάδα

Γαλλία και Γερμανία δεν περιμένουν αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής μετά τη νίκη των Δημοκρατικών

Άμτζαντ Τάχα: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε αναζήτηση έδρας στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr